Radim (40): Žena se mi ztrácela před očima, měla rakovinu. Sáhl jsem po řešení, které mi dalo naději, že přežije

muž
Zdroj: Unsplash.com

Radimovi se zhroutil svět ve chvíli, kdy zaznělo z úst lékařů, že jeho žena má rakovinu. Začala okamžitá léčba a chemoterapie. Radim měl ale pocit, že to nestačí a cítil, že žena umírá. Rozhodl se pro alternativní léčbu. Docházel k nim domů muž, který ženu léčil pomocí kamenů. Nakonec zřejmě došlo k předání rakoviny právě Radimovi. Uzdravila se jeho žena?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 10. 2020 09:00

Máme se Zdeňkou dvě děti. Davida (7) a Karolínu (4). Před pěti lety se ukázalo, že moje manželka má rakovinu. Zhroutil se mi svět. Bál jsem se dne, kdy přijde konec. Život bez ní jsem si nedokázal představit.

Nečekaná zpráva

Zdeňka obstarávala celou domácnost, dvě děti a snažila se pracovat. Byla v neustálém zápřahu. Čas na jídlo hledala velmi těžko. Proto, když si stěžovala na bolesti žaludku, rovnou jsem tu přisuzoval tomu, že velmi málo a špatně jí. I když jsem ale uvařil večeři, pohrabala se v tom a snědla sotva polovinu.

Jakmile ale začala hodně ztrácet na váze a byla velmi často unavená, zbystřil jsem. Ona, která byla vždy plná elánu, byla najednou hromádka neštěstí. Do nemocnice ji dostaly až neskutečné bolesti zad. Přišla tvrdá rána. Moje Zdeňka má rakovinu. Začala okamžitá léčba. Část nádoru jí byl chirurgicky odebrán a začaly chemoterapie.

Nikdo nedokázal říct, zdali už je po všem. Já jsem cítil, že pokud se nestane zázrak, Zdeňka zemře. Doma jsem začal všechno dělat já. Neříkám to proto, abych si stěžoval, ale spíše, že jsem chtěl Zdeňce život co nejvíce ulehčit. Byl jsem si vědom, že jí musím být oporou.

Zázračné kameny

Trávil jsem hodně času hledáním informací, jak z toho Zdeňku dostat. Ukázalo se, že by nám mohl pomoci léčitel. Zdeňka byla dost odevzdaná, což mi hrálo trochu do karet. Zkontaktoval jsem ho a vysvětlil mu celý problém. Vzhledem k situaci přišel k nám domů. Zdeňka ležela v posteli. Požádala mě, abych tam byl s nimi.

Muž působil svatě. Jak to popsat. Byl oblečený celý v nějakém krémovém obleku a šla z něj velmi pozitivní energie. Když mi podával ruku, měl jsem pocit, že jsem nějak vnitřně ožil. Vytáhl z tašky nějaké kameny. Přiložil je na postižená místa a začal proces posílání energie. Zdeňka přestala těžce dýchat, velmi se zklidnila.

Léčitel mi při odchodu řekl, že je zde jedna jediná možnost, pokud má manželka přežít. ,,Můžu z ní rakovinu dostat a přes kameny ji předat někomu jinému," řekl to takovým tónem, že jsem tomu skoro věřil. ,, To by jako šlo?“ zeptal jsem se překvapeně. O tom jsem nikdy neslyšel.

Žena se uzdravila

,,Za její rakovinu můžete ve své podstatě vy,“ řekl. ,,Jak to jako myslíte?“ reagoval jsem.,,Vaše žena je poslední roky velmi unavená, nechal jste všechno na ní, proto onemocněla.“ To jsem nečekal, docela to zabolelo, ale musel jsem s ním souhlasit. Vždycky se tvářila, že všechno zvládá.

Muž k nám docházel téměř tři měsíce. Nádor mé ženy v ní díky bohu nerostl deset let, takže šance na jeho vymizení byla dle slov léčitele poměrně vysoká. Při posledním sezení byla řada na mně. Neváhal jsem to zkusit. Třeba to vyjde a moji ženu uzdraví. Já už se s rakovinou poperu. Proběhl tedy proces, kdy mi přes kameny měl rakovinu předat a ženu tím uzdravit.

Žena měla nedávno kontrolu na onkologii a ukázalo se, že rakovina je skutečně pryč. Zdali pomohla chemoterapie, nebo léčitel, to říct neumím. Všiml jsem si ale, že pihy, co mám na krku, jsou zalité krví. Zajdu si na vyšetření, abych věděl, jestli to není rakovina.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články