Robert (37): Mám nejkrásnější holku z okolí. Žít s ní je ale opravdové peklo. Nesmím ji opustit

Robert (37): Mám nejkrásnější holku z okolí. Žít s ní je ale opravdové peklo. Nesmím ji opustit

Jsou lidé, kteří si vybírají partnery podle charakteru a jsou tací, pro které je důležitý pouze vzhled. Robert kdysi upřednostnil krásu před společnými zájmy a doplatil na to. Bohužel je v takové situaci, ze které není úniku.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 26. 05. 2020 07:30

Celý svůj život jsem byl zvyklý, že si můžu jen užívat a litoval jsem svoje kamarády, kteří měli rodiny a nemohli si dělat, co chtěli. Jenže když jsem slavil pětatřicáté narozeniny, trochu jsem svou situaci přehodnotil a přemýšlel jsem, že se usadím. Kamarádi se jednou večer bavili o jisté holce z města. Jmenovala se Aneta. Byla nejkrásnější široko daleko a mužům nedávala žádné šance. Všichni ji chtěli, moji zadaní kamarádi o ní snili, ale nikdo ji nikdy nedostal. To byla pro mě výzva.

Dostal jsem ji

Aneta pracovala jako fyzioterapeutka, a tak jsem si u ní domluvil schůzku. Začala se se mnou bavit o práci, o cestování, měla rozhled v politice a zjistil jsem, že je o osm let mladší. Já jsem zase prohodil, že už bych rád založil rodinu. A to na ni zřejmě udělalo dojem. Začali jsme spolu randit. Kamarádi z toho byli paf a já se rozhodl, že ji prostě dostanu. Chodili jsme spolu a já jí ukázal svůj dům. Za nějaký čas se ke mně nastěhovala a já jsem se v duchu plácal po rameni, že jsem to dokázal.

Aneta každou neděli chodila do kostela, ale mě nenutila. Nejsem na takové věci, ale nevadilo mi, že tam chodí, každý jsme nadále měli i své záliby, takže jsem nic nenamítal. Seznámila mě se svou rodinou a všechno bylo báječné.

Začalo mi doma peklo

Asi po roce se nám zadařilo a Aneta otěhotněla. A v tu dobu se to začalo trochu kazit. Začala nabírat kila, ale s tím jsem počítal, to mi nevadilo. Co mi ovšem vadilo byly její neustále hysterické scény. Přičítal jsem to těhotenství a neřešil to. Aneta byla ale každý den horší a horší. Hodila po mně talíř jen proto, že jsem nedojedl oběd. Nebo mi propíchla gumy u auta, abych nemohl jet do práce.

To už jsem fakt těžce nesl. Zkoušel jsem jí domluvit, vždycky týden byla hodná a pak to bylo zase peklo. Hádky, žárlivé scény, neustálý pláč, že ji už nemiluji a že je tlustá. Nejhorší bylo, že mě každý den bombardovala otázkami, kdy si ji konečně vezmu, protože ona ani její rodiče by nepřežili, kdyby se naše dítě narodilo a my nebyli manželé. Přísahal jsem, že to udělám, ale popravdě jsem chtěl co nejrychleji utéct. Vymlouval jsem se na chaos v práci a sliboval, že ji požádám o ruku, jakmile se to trochu uklidní.

Takový život jsem si nepředstavoval

Když jsme se bavili o jménu pro syna, zase jsme se pohádali. Já jsem chtěl normální jména, moderní. Ale Aneta sypala z rukávu jedno staromódní jméno za druhým. Raději jsem přikývl, abych už měl klid. A tak se nám narodil Čestmír. Od té doby šlo všechno z kopce. Aneta mě nutí, abych chodil do kostela a už jsem párkrát musel jít, protože mi vyhrožovala, že si ublíží, když nepůjdu. Každý víkend chodíme k jejím rodičům na oběd a pokaždé se mě ptají, kdy už bude svatba. Aneta každý večer brečí a schválně přede mnou říká Čestmírovi, že si ji tatínek nechce vzít. Já už nemůžu. Je sice opravdu krásná a postavu má zase jako dřív, ale co bych teď dal za úplně normální ženskou. Myslím, že toto by mi už kamarádi nezáviděli.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články