Šárka (41): Musím shodit dvacet kilo. Jinak mi na stole přistanou rozvodové papíry

Šárka (41): Musím shodit dvacet kilo. Jinak mi na stole přistanou rozvodové papíry
Zdroj: Freepik

Šárka byla dlouho slepá vůči tomu, že přibrala. Dokud šlo o pár kilo, nedělala z toho vědu. Když porodila druhého syna a dvacet kilo z těhotenství jí zůstalo, věděla, že má problém.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 06. 2021 10:00

Při pohledu na moje fotky z mládí se mi hrnou slzy do oči. To, že jsem byla kdysi hubená, je už pouhá vzpomínka. Každý den svádím souboj sama se sebou a svým tělem. Pokud si chci zachránit manželství, musím shodit minimálně dvacet kilo.

Nabraná kila jsem přijala

Jsem matka dvou dětí. Čtyřicítku jsem překročila před rokem. Pracuji pět dní v týdnu, devět hodin denně. Marně hledám čas na to, abych si šla zacvičit a shodila kila, které mi rozbíjejí manželství. S Dušanem (45) jsme spolu dvacet let. Moc dobře si tedy pamatuje, jak jsem vypadala v době, kdy se do mě zamiloval.

Byla jsem štíhlá jako proutek. Mohla jsem si dovolit výstřední oblečení. Sama sobě jsem se líbila a nemusela se stydět před zrcadlem, jako je tomu dnes. K tomu, abychom se s Dušanem pomilovali, mi stačilo, abych přišla do ložnice ve spodním prádle. Natolik jsem ho vzrušovala.

Když bych chtěla najít ten moment, kdy jsem si nechala ujet vlak, byl by to asi první porod. Po něm jsem nechala v porodnici osm kilo. Zbylých deset jsem si vzala s sebou domů. Během šestinedělí jsem shodila dvě kila. S dalšími jsem se sžila. Dceru Báru jsem kojila poctivě dva roky. Žila jsem v iluzi, že můžu jíst cokoliv. Takže jsem vesele přibírala dál.

Tloustla jsem dál a dál

Dušan mému měnícímu se vzhledu nic neříkal. Sex jsme měli pořád ve stejné frekvenci i kvalitě. Já se cítila dobře fyzicky i psychicky. Nebyl tedy důvod cokoliv měnit. Za dva roky jsem znovu otěhotněla. Během toho jsem přibrala hrůzostrašných dvacet kilo. Dušan už se tak nadšeně netvářil. Nejednou prohodil větu: ,,Snad to všechno necháš na sále.

Po porodu jsem byla v jednom kole. Mít doma dva malé cvrčky mě stálo hodně energie. Tu jsem musela někde doplňovat. Ládovala jsem se čokoládou a pila sladké limonády. Kila šla závratně nahoru. Děti rostly a já vlastně také. Akorát že do šířky. Moje fyzička se blížila ke kritické nule. Říkala jsem si, že až půjdu do práce, budu mít nějaký režim, takže začnu hubnout.

S nástupem do zaměstnání to ale bylo ještě horší. Každý den jsem rozvážela děti po školkách, pak jela do práce. Tam jsem jako pracovnice cestovní kanceláře zažívala neustálý stres. V práci jsem nejedla celý den. Zbytek jsem doháněla po večerech a nocích. Už v tomto období jsme s Dušanem spali maximálně jednou měsíčně.

Manžel mi dal ultimátum

Oblečení mi začínalo být zoufale malé. Snad poprvé v životě jsem sáhla v obchodě pro velikost XXL. V ten moment mi došlo, kam až jsem to nechala zajít. To uvědomění, že jsem obézní, přišlo samo. Objednala jsem si krabičkovou dietu a naordinovala si, že budu do práce chodit dvakrát týdně pěšky. Po shození pěti kil jsem se radovala. Ne na dlouho.

Dušan už se na mě asi nemohl dívat. "Kolik musíš vážit, aby ti došlo, že jsi tlustá? Podívej se, jak vypadáš. Už to v sobě nedokážu dusit. Jsi mi odporná. Musíš začít hubnout. Pokud ne, máme problém. Tobě není divné, že spolu nespíme?“ vypálil na mě. Nic jsem na to neřekla, jen jsem se rozbrečela. Dal mi ultimátum. Musím shodit dvacet kilo, aby mi na stole nepřistály rozvodové papíry. I když ho chápu, myslela jsem si, že mě bude mít rád v dobrém i ve zlém.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články