Slavné ženy o mužích: Marilyn Monroe měla tip na dobrého milence, Agatha Christie zase na manžela

Citáty slavných žen: Co řekla o mužích Marilyn Monroe, Agatha Christie nebo Coco Chanel
Zdroj: Wikimedia Commons/Dell Publications, Inc. New York, publisher of Modern Screen, Public domain/koláž Lifee
Spisovatelka Madame deStael: „Čím víc vidím muže, tím víc se mi líbí psi."Herečka Mae West: „Muž v domě má hodnotou dvou na ulici."Herečka Marlene Dietrich: „Průměrný muž má větší zájem o ženu, která se zajímá o něj, než o ženu - jakoukoliv ženu - s krásnýma nohama."Herečka Brigitte Bardot: „Muži jsou šelmy, ale ani šelmy se nechovají tak, jak se chovají muži."+ 6 fotek+ 7 fotek

Módní legenda Coco Chanel, spisovatelka Agatha Christie či ikony Hollywoodu jako Marilyn Monroe a Mae West znaly hodně mužů. A své životní zkušenosti si nenechávaly jenom pro sebe. Co tyto výrazné a silné ženy řekly o mužích?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 30. 10. 2022 18:00

Marilyn Monroe a Agatha Christie snad nemohou být odlišnější ženy, ale přesto si dnes bez nich neumíme představit 20. století. Obě ho formovaly a zanechaly v něm svůj jedinečný otisk, který přetrvává dodnes.

Marilyn Monroe o mužích

Slavná platinová blondýna to v životě neměla jednoduché. Marilyn Monroe vyrůstala v sirotčinci a když se jí konečně povedlo uspět v Hollywoodu, čekal ji boj se studii, vlastními démony a zdravím. A také s muži. MM, jak zní její ikonické iniciály, je přitahovala, ne nadarmo se o ní říká jako o největším sex symbolu 20. století.

Muži, kteří si myslí, že staré milostné aféry ženy snižují její lásku k nim, jsou obvykle hloupí a slabí," řekla jednou herečka, která byla vdaná celkem třikrát. Manželství s baseballovou legendou Joem DiMaggiem skončilo po pouhých devíti měsících. Jemu vadilo třeba to, jak se Marilyn obléká. Chtěl mít ženu v domácnosti, ne aby dráždila cizí muže ve filmech. K tomu se možná hodí další hereččin citát: „Pravdou je, že jsem nikdy nikoho neoklamala. Někdy jsem nechala muže, aby se oklamali."

Přes to všechno u ní DiMaggio stál až do samotného konce. Dokonce se mluvilo o obnovení jejich vztahu. K tomu už ale nedošlo. Když zemřela, celou noc proplakal sám u její rakve a zařídil i pohřeb. Možná to byl on, koho měla na mysli, když řekla: „Skutečný milenec je muž, který vás dokáže vzrušit pouhým dotykem nebo úsměvem."

Agatha Christie o mužích

Byla a dodnes vlastně je první dámou detektivního žánru a i padesát let po smrti je nejprodávanější spisovatelkou všech dob. „Je to opravdu těžký život. Muži na vás nebudou milí, pokud nejste hezká. A ženy na vás nebudou milé, pokud jste hezká,“ řekla jednou Agatha Christie.

V porovnání s Marilyn Monroe neměla tak bouřlivý milostný život, ale byla vdaná dvakrát, jednou za vojáka a pak za archeologa, takže o mužích leccos věděla. A uměla to podat s nadhledem, který nestárne. „Archeolog je ten nejlepší manžel, jakého může žena mít. Čím je starší, tím víc se o ni zajímá," pronesla slavná spisovatelka.

Na další citáty slavných žen o mužích se můžete podívat do galerie.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Agatha Christie, Marilyn Monroe

Brownielocks.com: What women say about men

Goodhousekeeping.com: 27 of Marilyn Monroe's Most Beautiful Quotes on Love, Life, and Stardom

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články