Stáňa (53): Když si problematická dcera našla skvělého přítele, byla jsem šťastná. Teď nám všem hodlá vrazit kudlu do zad

Stáňa (53): Když si problematická dcera našla skvělého přítele, byla jsem šťastná. Teď nám všem hodlá vrazit kudlu do zad
Zdroj: Freepik

Stáňa si o své dceři nedělala iluze. Johana měla vždycky nos nahoru a myslela si, že je něco víc než ostatní. Když se na ni usmálo štěstí v podobě Marcela, Stáňa byla ráda, že se dcera konečně odstěhuje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 11. 2021 13:00

Dcera Johana (34) byla vždycky trochu problémová nebo já ji tak aspoň vnímala. Na střední škole o všech mluvila jako o blbcích. Spolužačky byly namyšlené krávy a profesoři podle ní nevěděli, která bije. Moc kamarádek neměla. A co se týkalo chlapů? To byl vždycky jeden velký malér.

Dcera odmítala chodit na brigády

Já ani vlastně nevím, proč je taková. Na všechny má vysoké nároky, ale před vlastním prahem si nezamete. Když jsme po ní v patnácti letech s manželem chtěli, aby šla na brigádu a něco si vydělala, prskala vzteky. ,,Proč zrovna já bych měla jít na brigádu? Na to mě neužije,“ urazila se a odmítala se kamkoliv přihlásit.

Pro ni to zkrátka bylo pod úroveň. ,,Kde ty, holka, v životě skončíš, to ví snad jenom Bůh,“ lomila jsem nad ní často rukama. ,,Snad se dobře vdáš, abys nikdy nemusela pracovat,“ myslela jsem si tajně. Po střední škole chtěla jít Johana ještě na vysokou. Je pravdou, že co se týkalo učení, v tom neměla konkurenta. Byla jsem ráda, že alespoň v něčem vyniká.

Během studií na vysoké bydlela stále s námi. Bodejť by ne! Nemusela nic platit a měla plný servis. Občas mi lezla pěkně na nervy, protože si pořád myslela, že je něco víc. Tajně jsem doufala, že si co nevidět najde pořádného chlapa a odstěhuje se. Jenže Johana měla na muže smůlu, pokud se to tak dá říct.

Našla si perfektního chlapa

Jeden s ní byl jenom kvůli sexu a další s ní zkrátka nevydržel. Ona vždycky házela vinu na ně. Já jako její matka tušila, že problém bude i jinde. Jen jsem doufala, že nám nezůstane na krku do konce života. Po nějaké době se seznámila s Marcelem. Je o dvanáct let starší než ona, na první pohled ale fakt pěkný chlap.

Když nám ho představila, tetelila jsem se blahem nad tím, jakého partnera si našla. Marcel se živí jako právník. Ve svém oboru je kapacitou a bere nemalé peníze. Díky bohu to není typický zbohatlík, který by se tím rád chlubil. Životní priority má perfektně srovnané. Mé dceři toho může hodně nabídnout.

Chodili spolu dva roky, a pak to přišlo. Požádal ji o ruku. Konala se svatba jako z romantického filmu. Když jsme se s dcerou loučili a ona vstupovala do nové životní etapy, v duchu jsem si říkala: ,,Hlavně to nepodělej!“ Johana velmi rychle otěhotněla, což byla další věc, se kterou jsem snad ani nepočítala.

Rozhodla se, že se s ním rozvede

Jenže Johaně její báječný život brzy přestal vonět. Vadilo jí se starat o dítě. Pořád nadávala na Marcela. ,,Mami, on je furt pryč. Když už může být doma, jde si zaběhat nebo zacvičit. Jsem na všechno sama,“ stěžovala si. ,,To víš holka, on vydělává peníze. Má nárok na trochu odpočinku, nemyslíš?“ neviděla jsem to tak černě. Jenže její stěžování si na Marcela postupně gradovalo.

I on sám mi jednou volal. Svěřil se, že se s Johanou nedá vydržet. Snažila jsem se s ní o tom promluvit, ale marně. Johana se cítí ublížená. Rozhodla se, že se s Marcelem rozvede. Viděla jsem rudě, když mi to řekla. Ta husa nechápe, že konkrétně ona už si lepšího chlapa nenajde. Navíc Johana vesele plánuje, že se i s děckem vrátí domů. Vážně by mě zajímalo, kde jsme ve výchově udělali chybu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články