Tereza (31): Manžel vysadil záchodové dveře. Myslí, že mám milence a hlídá každý můj krok

Tereza (31): Manžel vysadil záchodové dveře. Myslí, že mám milence a hlídá každý můj krok

Tereza je velice nešťastná ze svého manžela, protože ji podezřívá, že má milence. Není to pravda, ale on tomu nechce věřit a rozhodl se ji kontrolovat naprosto při všem.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 31. 12. 2020 18:00

To, co poslední dobou předvádí můj manžel Luboš, je až do nebe volající. Jenom proto, že jsem před ním otočila mobil, když mi psal kolega a Luboš mi drze koukal přes rameno, aby si to přečetl.

Žárlí jak blázen

Nepsali jsme si o ničem špatném, řešili jsme práci a to, že už nás nebaví pracovat z domova, ale Luboš se naštval a začal mě urážet: „Tak toho svého milence pozdravuj. Nevadí mu, že máš doma manžela?“ Lezlo mi to na nervy, protože s Jirkou bych nikdy nic neměla, je ženatý, a i kdyby nebyl, beru ho jen jako kamaráda.

Myslí si, že mám tajný poměr

Abych měla pokoj, tak jsem celou naši konverzaci smazala a otráveně šla vařit večeři. Luboš po pár minutách přiběhl s mým mobilem v ruce a křičel na mě, kde jsou ty zprávy. To, že jsem je smazala, bral jako jasný důkaz mileneckého poměru.

Vážně jsem koketovala s myšlenkou, že Jirkovi napíšu, aby udělal snímky obrazovky a konverzaci mi poslal zpět, ale nechtěla bych tím přiznat, v jak narušeném manželství žiji. Luboš se od toho dne změnil, a to, že oba pracujeme z domova, celé zhoršilo. Sleduje každý můj krok, každý můj pohyb. Předtím pracoval v jiné místnosti, teď si dal počítač ke mně, aby mě měl na očích.

Nevím, jak dlouho to vydržím

Jediný den, na který se těším a který Luboše nejvíc vytáčí, je pátek. To chodíme totiž do práce kvůli uzávěrce. Luboš mi vždycky vztekle píše a volá. Kdykoliv mi doma pípne telefon, zvedne se a prochází kolem mě, jen aby nahlédl, kdo mi píše. Mně ale píše spousta lidí, on si však myslí, že si dopisuji s milencem a pátky trávím s ním.

Kvůli práci mám mobil pořád u sebe, což ho také nenechává v klidu. Došlo to tak daleko, že když jsem byla na záchodě, otevřel mi dveře a chtěl, abych mu mobil dala. Byla z toho strašná scéna a já si to nenechala líbit, on to ale vyřešil tak, že když jsem se ráno probudila, záchodové dveře byly pryč. Nemusím snad ani líčit, jak ponižující to je. Mobil si kvůli jeho chování beru všude s sebou, on zase tvrdí, že když nemám co skrývat, tak se nemám chovat tak podezřele. Já ale vím, že kdybych se šla koupat a neměla telefon s sebou, vleze mi do něj. Mám tam zprávy s mámou, kamarádkami i pracovní věci a nepotřebuji, aby je pročítal. To on má problém, ne já.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články