Vanda (38): Přítel mi už na začátku vztahu řekl, že nechce děti. Já jsem si to nakonec rozmyslela

Vanda (38): Přítel mi už na začátku vztahu řekl, že nechce děti. Já jsem si to nakonec rozmyslela
Zdroj: Freepik

Vanda má o třináct let mladšího přítele, kterého skutečně miluje. Když jí na začátku vztahu řekl, že děti nechce, nebrala to vážně. Nyní se v ní probudily mateřské pudy. Snaží se přítele uprosit, aby svolil k dítěti. Ten to ale odmítá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 04. 2021 10:00

Do vztahu s Vaškem (25) jsem se vrhla vyloženě po hlavě. Přítel je hodný člověk se zajímavými názory. Je velmi šikovný tesař. Dokáže nás oba uživit levou zadní, a ještě peníze ušetřit.

Doufala jsem, že svůj názor na dítě změní

Mě to velmi uchvátilo, protože na svůj věk je vyzrálý a uvědomělý. Když mi po půl roce našeho vztahu řekl, že jediné, co od života nechce, jsou děti, neřešila jsem to.

Po dvacítce si to myslí každý chlap. Kolem třicítky se umoudří a nechce nic jiného než rodinu. Tím jsem se uklidňovala. Já jsem si to samé myslela dlouhé roky i o sobě. Možná i proto, že jsem nenašla otce svých dětí. Moje vztahy byly vždycky jako na houpačce.

Až s Vaškem jsem na prahu čtyřicítky skutečně šťastná. Pečuje o mě vskutku královsky. Skládá mi poklony a stará se o naši domácnost. Bere mě do společnosti za kulturou. Ani pandemie a dvě karantény, které nás zastihly, náš vztah nerozbily. Má ke mně patřičnou úctu. Uznává moje názory. Bere mě zkrátka takovou, jaká jsem.

Přítel si trvá na svém

Jakmile jsme oslavili roční výročí, otevřela jsem znovu téma dítě. Možná i proto, že moje mladší sestra Klára porodila syna. Když jsem to malé stvoření držela v náručí, zatoužila jsem po vlastním. Něco, co ve mně dlouho spalo, se najednou probudilo. Chci dítě, došlo mi.

Vašek nemá rád chození kolem horké kaše, proto jsem šla rovnou k věci. Při sváteční večeři jsem vznesla: „Přála bych si dítě.“ Vašek položil příbor. „Tohle jsme snad probírali. Já děti nechci. A taky je mít nebudu. Pochop to!“ odvětil chladně. „Máš k tomu nějaký pádný důvod?“ zajímala jsem se. „Moji rodiče mě měli omylem. Nikdo se o mě nechtěl pořádně starat. Byl jsem jim na obtíž. Ponesu si to celý život,“ řekl smutně.

„To jsem nevěděla. Myslím si ale, že bys byl skvělý táta,“ řekla jsem prosebně. „Pokud chceš dítě, bránit ti nebudu. Ale mě k tomu nikdy nepřemluvíš. Miluju tě, ale tohle je věc, na které trvám,“ prohlásil. Pochopila jsem, že to myslí smrtelně vážně.

Musím se rozhodnout

Jenže co teď? Konečně jsem našla muže, kterého z celého srdce miluji. Musím se rozhodnout, co budu dělat. Mohu zariskovat a Vaška opustit a hledat muže, který mě udělá šťastnou a bude chtít děti. Jenže je mi skoro čtyřicet a na dítě už moc času nemám.

Pokud s Vaškem zůstanu, je jasné, že s ním mít děti nebudu. Nedokážu se rozhodnout. Chci oboje, ale není to bohužel možné. Ještě se může stát, že si to za pět let rozmyslí, ale to už budu na dítě stará. Chci toho vážně od života tolik?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články