Vendula Pizingerová oslavila narozeniny zabijačkou: Od Pepy jsem dostala zlatej řetízek s vážkou, píše Máma na přechodu

Vendula Pizingerová oslavila narozeniny zabijačkou: Od Pepy jsem dostala zlatej řetízek s vážkou, píše Máma na přechodu
Zdroj: Se souhlasem Venduly Pizingerové
Vendula Pizingerová oslavila 51. narozeniny zabijačkou, se kterou jí pomáhal oblíbený řezník.Vendula se ve své rubrice pochlubila, že umí plnit jitrnice, ale i rozpůlit prase.Ač miluje zabijačkové dobroty, ovar si tentokrát nedala. Od Nového roku totiž hubne a má omezený jídelníček.Na narozeninové zabijačce vyráběli chlapi také tlačenku...+ 11 fotek+ 12 fotek

Vendula Pizingerová oslavila v sobotu 51. narozeniny. Hlavním bodem programu byla zabijačka, o kterou se postarali přítomní muži. Jak Vendula píše ve své rubrice Máma na přechodu, čáru přes rozpočet jí v bujarém veselí udělal nejen Suchej únor, ale i dieta, již od ledna drží.

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová 24. 02. 2023 09:15

V sobotu jsem měla narozeniny. Slavím je u nás na srubu společně s kamarádem Jardou, který má narozeniny o pár dní dřív. Vždycky, když jsme seděli v hospodě, tak se řeč stočila na jídlo. Takže jsme pak celej večer „vařili“ a vyprávěli si o sulcu a ovaru. A tak jsme si slíbili, že ty řeči konečně proměníme v realitu a naplánovali jsme narozeninovou zabijačku.

Umím rozpůlit prase i naplnit jitrnice

Můj strejda byl řezník, takže jsem odmala byla u zabijaček a dodneška to mám ráda. Umím rozpůlit prase i naplnit jitrnice. To byla vždycky práce pro malý děti: "Pojď, půjdeš prát střeva." To nechtěl nikdo, samozřejmě.

Strejda nám vždycky přinesl vepřové vocásky. To jsou takový ty kusy masa od kosti, kde je maso nejlepší. Když vidím v řeznictví vocásky, jak je hned koupím. Je rozdíl mezi vepřovým vocáskem a voháňkou. Máma maso z vocásků ořezala a usmažila z toho řízky. Malý odřezky hodila na cibuli a chilli a přidávala tam ještě kečup a worchester. A ještě k tomu byly topinky. Nedávno jsem to připravila Kubovi a vyprávěla mu, jak jsme to mívali jako nedělní oběd. Dřív se hodně šetřilo a myslím, že to k tomu dneska zase směřuje.

Když držíš Suchej únor a do toho dietu, nemůžeš pařit

Jinak narozeniny i zabijačka dopadly dobře. Bylo tam hrozně moc chlapů a nikdo nechtěl s ničím pomoct. Tak jsme si říkaly super. My, ženský, jsme tam seděly a potom, když byly v celý tý místnosti, kde se to dělalo, všude po podlaze a na tálu dva centimetry tuku, tak říkali: "Ženský, pojďte to umejt." No a v tu chvíli všichni zmizeli, tak jsme to tam s jednou paní myly samy. A protože to bylo venku na hřišti, tak jsme to myly ve sprše a tam visely trenky, který jsme z tý sprchy musely sundat. Úplně jsme to tam zakouřily párou, ale nikdy neměli tak čistej tál, jak když jsme ho takhle vydrhly.

Já teda držím Suchej únor a furt na mě něco leze, proto nejsem úplně v pořádku, takže ta oslava proběhla v poklidu. Ale narozeniny ještě určitě oslavíme s kamarádkama. Chceme jít někam do hospody a moc se na to těšíme. Ony teda nejsou moc slavicí typy, to já bych slavila víc. Jenže nemůžeš pařit, když držíš Suchej únor a do toho jedeš omezenou stravu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vendula Pizingerova (@vendulapizingerova)

Od Pepy jsem dostala zlatej řetízek s vážkou

To jsem se docela o tu dietu bála, jak jsem jedla tu prdelačku se škvarkama, kterou mám moc ráda. Já si do ní dávám škvarky, máma tam přidávala ještě vařenej brambor, to bylo hrozně dobrý. Brambory jsme teda neměli, přesto jsem se na tu prdelačku strašně těšila, ale nakonec jsem ani neměla hlad, takže jsem ochutnala jelito, jitrnici a domů jsme si přinesli tlačenku, prejt jsem pekla.

Každopádně ta zabijačka v únoru proběhla perfektně, to jsem ráda. Od Pepy jsem dostala zlatej řetízek s vážkou, další oslavy mě čekají a doufám, že se dočkám. S kolegyněmi v práci jedeme v březnu na workshop, takže to taky určitě oslavíme. Už se těším!

I vy se můžete těšit. Plánujeme pro vás rubriku Máma na přechodu rozšířit a Venduliny zážitky si budete moct poslechnout také formou podcastu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články