On byl ona, ona byla on. Teď slavný britský transsexuální pár čeká dítě

On byl ona, ona byla on. Teď slavný britský transsexuální pár čeká dítě
Zdroj: jakeandhannahgraf.com (autor: Paul Grace)

Všechno nemusí být tak, jak na první pohled vypadá. Někteří muži byli dříve ženami, z bývalých mužů se zase staly ženy. Ovšem aby spolu dva transsexuálové tvořili pár, to je docela výjimka. Přesně to se ale stalo ve Velké Británii - Jake Graf a Hannah Graf se navíc už v dubnu stanou rodiči.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 07. 01. 2020 12:51

„Náš sen se stává skutečností,“ hlásí do světa spokojený transsexuální pár z Londýna. Jake, který je v současné době televizním režisérem a hercem, se stal mužem v roce 2008. Z jeho dvaatřicetileté partnerky Hannah se stala žena o pět let později. V roce 2018 se známý britský pár vzal.

Nejvlivnější transgenderový pár ve Velké Británii

Už brzy se stanou prvním britským transsexuálním párem, ve kterém budou oba rodiče transgenderoví. Jejich dítě, které se má narodit v dubnu, jim odnosí náhradní máma. „Je to úžasná žena,“ smekl před ní Jake. „Mluvíme s ní každých pár dní, taky trávíme čas s jejími dětmi,“ dodal.

Slavný pár z Londýna, který byl označen jako nejvlivnější transgenderový pár ve Velké Británii, „neznámé“ ženě za její porod zaplatí. „Pomáhají nám rodiče a vlastně celá naše rodina. Takže víme, že jsme neuvěřitelně šťastní,“ poděkoval všem za podporu Jake, který si zahrál ve známých filmech v čele s Dánskou dívkou nebo Colette.

Bude to holka!

Jake a Hannah, která pracuje v britské armádě, už také znají pohlaví svého vysněného potomka – bude to dcera. „Vše, co chceme, je, aby se cítila šťastná,“ přeje si Jake.

Reakce veřejnosti na to, že tento pár čeká dítě, byly prý vesměs pozitivní. „Lidé jsou k nám hodně vřelí a jsou za nás velmi šťastní. Myslím, že vidí, jak jsme šťastní my, a tak se k našemu štěstí připojili,“ řekla spokojená Hannah, která je velkou fanynkou waleské ragbyové reprezentace.

Oba navíc věří, že se jejich příběh stane inspirací i pro další transsexuály. „Myslela jsem si, že se budu muset vzdát toho, abych měla lásku, rodinu nebo děti,“ vzpomíná Hannah na období, kdy procházela změnou pohlaví.

Pomohla jim televizní show

Ještě zhruba před rokem pár toužil po dítěti jen marně. Pak ale měli v televizi show, po které se jim ozvala Národní společnost pro plodnost a všechno se změnilo. „Řekli, že mají někoho, kdo by nám pomohl. Potkali jsme tedy ženu, která se chtěla stát náhradním rodičem a byla úžasná. Chtěla s námi spolupracovat a otěhotněla,“ vzpomíná Jake.

Vysněná dcera by se Jakeovi a Hannah měla narodit dvanáctého dubna. „Existuje několik způsobů, jak mít děti. A toto je jeden z nich. Pokud lidi naučíte, že toto je normální a milující způsob, tak proč by si měli myslet něco jiného?“ řekla závěrem Hannah.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články