5 chyb, které nám kadeřníci ze slušnosti nikdy nevyčtou: Od špatného sezení až po neúměrné dávkování šamponu

5 chyb, které nám kadeřníci ze slušnosti nikdy nevyčtou: Od špatného sezení až po neúměrné dávkování šamponu
Zdroj: Shutterstock
Při mytí vlasů je třeba zaklonit hlavu tak, aby vám voda netekla do očí a kadeřník mohl bez problémů vyšamponovat i vlasy nad čelem.
Při stříhání seďte nehnutě, jinak účes nebude vypadat tak, jak jste si představovali.
Nezkoumejte odstín barvy na vlasy během barvicího procesu. Ve výsledku stejně bude vypadat úplně jinak.Nepoužívejte lacinou vlasovou kosmetiku, nevyplatí se to. Zvlášť při styku vlasů s teplem pak dochází k nežádoucím chemickým reakcím.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Profesionální vlasová stylistka, která si říká Highkeyhair, prozradila na sociální síti TikTok pět nejčastějších chyb, kterých se dopouštějí návštěvnice kadeřnických salónů. Výčet přešlapů začíná už v momentě, kdy se zákaznice usadí do křesla k umytí vlasů.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 13. 10. 2021 09:00

Zmíněné nešvary by vám podle Highkeyhair každý kadeřník rád vytkl, ale slušnost mu to nedovolí. Přitom kdybychom se radami profesionálů řídili, ušetřili bychom si spoustu nepříjemností a v neposlední řadě bychom měli mnohem krásnější vlasy. O co přesně jde?

Při mytí vlasů pořádně zakloňte hlavu

Ač se to může zdát samozřejmé, spousta zákaznic při mytí vlasů hlavu nezaklání, jak by bylo záhodno, nýbrž drží rovně. V takovém případě pak kadeřník nemůže dostatečně umýt vlasy nad čelem, protože by vám natekla voda do obličeje a na oblečení. V devíti případech z deseti tak kadeřník nenápadně poopravuje pozici hlavy zákaznice tak, aby nedošlo k nehodě.

Nehýbejte hlavou, zatímco vás kadeřník stříhá

Toto zlaté pravidlo všechny známe, ale málokterá jej opravdu dodržuje. Ať už při stříhání koukneme na mobil nebo co kde lítá, komplikujeme tím kadeřníkovi práci. "Sedět v klidu je pro spoustu z nás nezvyklé, ale zde je to opravdu potřeba. A když vám kadeřník řekne, abyste předklonili hlavu a drželi, udělejte to," radí Highkeyhair.

Jakmile ucítíte, že vám kadeřník otáčí hlavu zpět do středu, znamení to, že se příliš hýbete nebo jste se pootočili nežádoucím směrem.

Věřte procesu barvení

Některé zákaznice také mají tendenci kontrolovat barvu vlasů během barvicího procesu. Přijde jim pak obvykle příliš tmavá, nebo naopak příliš světlá. Ani jedno ale nemá nic společného s tím, co budete mít ve výsledku na hlavě. "Dokud barva působí, nemá nikdy tu barvu, kterou by měla mít. Takže zoufalé pohledy do misky s barvou, na váš účes, případně do odpadu jsou úplně zbytečné," míní stylistka.

Nepoužívejte lacinou vlasovou kosmetiku

I když někdy máme pocit, že se nám kadeřnické salony snaží vnutit drahé produkty, protože z jejich prodeje mají provizi, není to tak úplně pravda. Nabízejí nám je proto, že jsou zkrátka kvalitnější a naše vlasy tolik nezatěžují.

"Kadeřníka ve skutečnosti nezajímá, co používáte za kosmetiku. Jeho zajímá, že vlasy, se kterými má pracovat, jsou poškozené," vysvětluje Highkeyhair. "Laciné produkty obsahují laciné ingredience, které vytvářejí na povrchu vlasů voskový povlak. A teď si představte, že takové vlasy začnete žehlit, foukat nebo kulmovat. Všechno se do nich vsákne," popisuje stylistka.

Takové vlasy pak mění své vlastnosti a když dojde na barvení, nastává problém. "Při chemickém procesu, jako je barvení, je třeba, aby vlasy byly z výše uvedeného hlediska čisté. A abychom toho dosáhli, musíme kolikrát vlasy před barvením ošetřit a to není zrovna levné. Jinak by mohlo dojít k nežádoucí chemické reakci, která vlasy poškodí," dodává stylistka.

Nepoužívejte nadměrné množství šamponu

Jakmile zjistíte, že kořínky vašich vlasů jsou mastně, zatímco konečky máte suché, něco děláte špatně. "Používáte zbytečně moc šamponu," tvrdí stylistka s tím, že se rozhodla podstoupit menší experiment. Vlasy si začaly šamponovat jen jednou za sedm nebo deset dní.

"Začala jsem se o vlasy správně starat. Příliš je nešamponovala, maximálně jednou za sedm až deset dní, dávala na ně dvakrát týdně kondicionér, nežehlila je, nefénovala, nekulmovala, pečovala o ně. A mohu vám říct, že nikdy nevypadaly lépe. Jsou krásné, hydratované a zkrátka zdravé. Myslela jsem, že v téhle fázi experimentu budou vypadat jak napomádované, ale ne. Jsou jen trošku mastné, zdravě mastné," dodává Highkeyhair.

Zdroj informací:

Thesun.co.uk

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články