Krása začíná uvnitř: 5 zázračných potravin, které rozzáří vaši pleť

Krása začíná uvnitř: 5 zázračných potravin, které rozzáří vaši pleť
Zdroj: Freepik
Hydrataci pleti můžete podpořit vhodným přípravkem pro daný typ pokožky. Chanel, 1732 KčHydratační výživný krém s velmi příjemnou texturou. EISENBERG, 1420 Kč Vitamin C můžete své pleti dodat také pomocí nejrůznějších krémů a sér. La Roche-Posay, 825 KčVitaminový koktejl pro vaši pleť. MOSSA, 399 Kč+ 1 fotka+ 2 fotky

Krása vždy začíná uvnitř. Co bychom tedy měli ideálně zařadit do jídelníčku, abychom předešli suché, stárnoucí a unavené pleti? Připravili jsme si pro vás přehled těch nejzázračnějších potravin.

Dana Klementová
Dana Klementová 25. 02. 2022 09:00

Ne nadarmo se říká, že pleť je odrazem stravy. Proto dříve, než se vydáte na nákup kosmetiky, zvažte, zda své pokožce dopřáváte i v tomto směru to nejlepší. Ani nejdražší přípravky vás totiž nespasí, pokud se špatně stravujete. 

Dopřejte si minerály, antioxidanty a zdravé tuky

Jestliže toužíte po zářivé pleti, vsaďte na potraviny bohaté na minerály, antioxidanty a zdravé tuky. Velmi prospěšné jsou rovněž potraviny s protizánětlivými účinky. Vyhnout se naopak snažte přehnaně sladkým, slaným, kořeněným a uměle dochucovaným jídlům.

Voda a citrusy

Nesmíte zapomínat ani na pitný režim. Voda udržuje pokožku správně hydratovanou a díky tomu také hebkou a vláčnou. Vodu můžete doplnit o citron, který podporuje detoxikaci a antioxidační účinky.

Je-li řeč o citrusech, nesmíme zapomenout ani na pomeranč, který je skvělým zdrojem vitaminu C. Ten stimuluje tvorbu kolagenu a tím dodává pleti mladistvý a plný vzhled. Má rovněž antioxidační účinky, které ovlivňují jas, regeneraci a zpevnění pokožky

Zelený čaj

Zelený čaj chrání pleť před poškozením slunečním zářením či volnými radikály a také tvorbou vrásek a pigmentových skvrn. Zároveň z pleti odstraňuje toxiny. 

Zdravé tuky

Avokádo se pyšní vysokým obsahem zdravých tuků, které jsou nezbytné pro pružnou a hydratovanou pleť. Zároveň je zdrojem vitaminu C a E, které mají v kombinaci s potravinami s vysokým obsahem selenu významné regenerační schopnosti

Podobně jako avokádo je bohatý na mastné kyseliny i losos, a to zejména na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají zachovat přirozenou funkci kožní bariéry a brání unikání vody. Kromě toho je losos také bohatým zdrojem bílkovin, jež stimulují produkci kolagenu

Nezapomínejte na kosmetické produkty

Jestliže toužíte po nádherné pleti, rozhodně byste neměli na citrusy, avokádo, zelený čaj, lososa a neslazenou vodu zapomínat. V naší fotogalerii si pak navíc můžete prohlédnout kosmetické produkty, které rovněž napomáhají k oslnivé pleti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články