Andie MacDowell šokovala novou barvou vlasů. Přitom jde o trend, který letos mimořádně frčí

Andie MacDowell šokovala novou barvou vlasů. Přitom jde o trend, který letos mimořádně frčí
Zdroj: Showpix

Herečka Andie MacDowell (63) patří k těm vyvoleným kráskám, které umějí stárnout s grácií. Vždy se vyhýbala zkrášlujícím chirurgickým zákrokům a neodmyslitelně k ní patřila bohatá hříva vlnitých kaštanových vlasů. Letos se ale hvězda Zelené karty rozhoupala k radikální změně, která zaskočila nejen fanoušky, ale i jejího agenta.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 28. 07. 2021 09:00

Když Andie začaly během karantény šedivět vlasy, rozhodla se svůj nový vzhled přijmout. Hlavu jí tak momentálně zdobí záplava přirozeně černo-stříbrných kudrlin.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Noon (@uponnoon)

Proti vzhledu Andie MacDowell se postavili její agenti i děti

S pochopením se ale nesetkala. "Moji agenti mi víceméně řekli, že jsem na šediny ještě mladá," svěřila se MacDowell. Stejného názoru byly i její děti Justin (35), Rainey (31) a Margaret (26) Qualleyovi. Podle nich se šedinami jednoduše nevypadá dobře.

"Tak jsem jim řekla, že nemají pravdu. Osobně si myslím, že budu daleko spokojenější a silnější, když přijmu svůj věk a přirozený vzhled. A myslím, že na šediny mám nárok, za dva roky mi bude 65. Pokud se nepřestanu barvit teď, už nikdy nebudu mít vlasy barvy soli a pepře. A já po takových vždycky toužila," přiznala MacDowell. Přirozená barva vlasů prý herečce psychicky prospěla. Cítí se díky ní daleko upřímněji, uvolněněji a má pocit, že nic nepředstírá.

Barva soli a pepře je nejžhavějším trendem roku 2021

Zatímco dříve měly ženy tendenci šediny skrývat, letos patří sůl a pepř k těm absolutně nejstylovějším barvám. Jde o vyvážený mix šedivých, stříbrných a černých vlasů, který své nositelce dodá na atraktivitě a eleganci.

Průkopníkem správného barvení vlasů v období šedivění se stal Jack Martin, který se stará o účesy například Sharon Osbourne nebo Jane Fondy. Místo toho, aby jejich šediny překrýval, už léta doporučuje svým zákaznicích obarvit část vlasů na stříbrno. To urychlí proces přechodu od barvených vlasů k přirozeným šedinám bez toho, aby se účes musel výrazně zkrátit.

Za letošním mimořádným vzestupem toto trendu bezesporu stojí pandemie koronaviru. Ženy během lockdownu neměly možnost navštěvovat kadeřnictví, a tak chtíc nechtíc musely přijmout svůj přirozený vzhled. A zjistily, že i šediny mohou slušet.

A jak se nový trend líbí vám?

Zdroje informací:

people.com

deavita.net

Vogue

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články