Módní barvy roku 2021: Žlutá a šedá jsou symbolem naděje a pohody. Objevte jejich možnosti

Módní barvy roku 2021: Žlutá a šedá jsou symbolem naděje a pohody. Objevte jejich možnosti
Zdroj: archiv módních značek
Žlutá je barvou slunce, která vám i vašemu okolí rozzáří den.Troufnete si na celožlutý outfit?Pokud ne, zvolte žluté akcenty – třeba šaty......nebo kabát.
+ 8 fotek+ 9 fotek

Pantone každoročně vyhlašuje barvu roku. Letos ale máme novinku, barvy roku jsou hned dvě – budou krásné, ať už je budete nosit zvlášť nebo kombinovat. Jaký je skutečný význam dvojího vítězství? Je náhodou, že po roce stráveném převážně v domácích teplácích vyhrála barva s pro ně nejtypičtějším odstínem?

Petra Čermáková
Petra Čermáková 20. 01. 2021 09:00

Pantone při svém výběru nehledí jen na módnost, dává význam také psychologii barev. Po náročném roce tak potřebujeme barvu, která přinese pozitivitu nejen do našeho šatníku, ale také do naší duše.

Dvě hvězdy

Není to poprvé, co Pantone vybral jako svou „barvu roku“ hned dva vítěze. Naposledy tomu bylo v roce 2016, kdy hrála prim kombinace jemné pastelové modré (často nazývaná jako baby blue) a růžové (také známá jako millennial pink). Ukázalo se totiž, že neexistuje jen jedna barva, která by letos dokázala vyjádřit vše, co je třeba – toto bylo rozhodujícím faktorem, aby byly zvoleny dvě nezávislé barvy, které se mohou spojit.

Šedá je nová černá

Ultimate Gray (Pantone 17-5104) byla vybrána kvůli své odolnosti, je to barva oblázků na pláži a kamenů, které existují už miliony let a v dohledné době nezmizí. Šedá označuje trvalost.

Není náhodou, že je šedá barva nejtypičtější barvou pro tepláky. I tento faktor hrál při výběru barvy roku svou roli. Rok 2020 většina z nás přece jen trávila právě v šedých teplácích. Šedá se tak skvěle hodí, pokud toužíte po basic pohodlném outfitu. Když byste měli přiřadit pohodlnosti barvu, jistě byste také zvolili šedou.

Žlutá vás rozzáří

Pro rok 2021 bude Ultimate Grey korespondovat s druhým odstínem, který také navodí pocit kontinuity převzaté z přírody. Illuminating (Pantone 13-0647) znázorňuje totiž slunce. Od chvíle, co jsme byli malými dětmi, pro nás žlutá znamená naději, pozitivitu a něco, na co se můžeme těšit.

Pokud žlutou zařadíte do svého outfitu, ihned jej rozzáříte. Zkuste zvolit třeba žluté šaty nebo sako. Uvidíte, jak se na vás bude každý usmívat. Pokud si na celožlutý outfit netroufáte, vyberte si jen žlutý akcent. Skvělým doplňkem je třeba žlutá kabelka, boty nebo šátek.

I luxusní značky jako Prada, Jacquemus, Gucci, Balmain nebo Givenchy se vždy barvou roku nechávají inspirovat a již představily pár kousků ve žluté nebo šedé barvě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články