Dlouhotrvající, zvětšující nebo klasická: Vyzkoušeli jsme rtěnky vhodné na denní nošení

Testování rtěnek pro denní nošení: Dlouhotrvající, třpytivá i rty zvětšující v přirozených odstínech
Zdroj: Lifee/Kristina Vodičková
Takto vypadaly rty před nalíčením.Lasting finish Matte v odstínu 220 Mauve Bliss.Rtěnka má krásný odstín podobný přirozené barvě rtů. I když má matný finiš, rty nevysušuje, naopak příjemně hydratuje, jen je třeba ji během dne doplňovat. Moisture Renew v odstínu 210 Fancy+ 6 fotek+ 7 fotek

Každá žena má jiný požadavek na označení rtěnky jakožto skvělé. Jedna ocení hydrataci, další výdrž a někdo jen chce, aby byla lesklá, či matná. V redakci magazínu Lifee.cz jsme se rozhodli otestovat čtyři druhy rtěnek jedné značky, které jsou cenově dostupné a nabízí velký výběr barev a finišů.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 03. 10. 2022 09:00

Rozhodli jsme se tentokrát podrobit testu rtěnky značky Rimmel London, která získala certifikát Leaping Bunny, jediný mezinárodní certifikát týkající se záruky netestování na zvířatech. To znamená, že všechny produkty této značky jsou programem Leaping Bunny schváleny jako cruelty free. Jak obstály rtěnky Rimmel London v našem Lifee testu?

Klasická rtěnka s matným finišem

Klasickou rtěnku Lasting finish Matte jsme zkoušeli v odstínu, který bude sedět téměř ke každému líčení. Odstín 220 Mauve Bliss je lehce narůžovělý a podtrhne přirozenou barvu rtů. Tvar rtěnky nádherně opisuje rty, takže se velmi dobře nanáší a vzhledem k hladké a krémové textuře máte rty nalíčené téměř jedním tahem.

Rtěnka má nádherný matný finiš, ale nečekejte dlouhou výdrž, jak to tak u rtěnek světlejšího odstínu v klasickém balení bývá. Výhoda je, že s tímto odstínem stačí rty přetřít během dne i bez zrcátka. Rtěnka je na rtech lehká, příjemná a rozhodně nevysušuje.

Rtěnka s neskutečným třpytem

Lesklé rty mám ráda, ale třpytivé rtěnky nejsou zrovna těmi, po kterých bych při výběru sáhla často. Rozhodně jsou ale dobré jako další vrstva na jiný odstín pro zjemnění či projasnění uprostřed rtů. Vyzkoušela jsem rtěnku Moisture Renew v odstínu 210 Fancy a jak se můžete podívat v galerii, rty jsou s ním jako disco koule.

Znovu jde o klasické balení rtěnky a tím pádem nečekejte dlouhou výdrž. Krémová část se ze rtů dostává celkem rychle, ale třpytky zůstávají. Osobně jsem je tam měla až do odlíčení. Jako třpyt na jinou rtěnku ji vřele doporučuji, její odlesk je nádherný, ale samostatně je rtěnka kvůli třpytkám maličko vysušující. Během dne budete mít potřebu přetřít rty balzámem.

Dlouhotrvající rtěnka, která se neobtiskává

Rtěnky Lasting Provocalips se šestnáctihodinovou výdrží byly velmi příjemným překvapením. Vybrala jsem si dva přirozené odstíny - tmavší 210 Pinkcase of emergency a světlejší 400 Grin&Bare it. Na to, jak rtěnky vypadaly na rtech, se můžete podívat v naší galerii.

Tato rtěnka je dvoufázová. Nejprve nanesete tekutou rtěnku, minutku počkáte, než na rtech zaschne, a poté přetřete průhledným gelem na druhé straně rtěnky. Díky druhé vrstvě se rtěnka přestane lepit, a navíc maličko získá lesk. Ten ze rtů postupně odchází a je na vás, zda si jej dáte během dne znovu, nebo zůstanete u matného finiše.

Rtěnka na rtech opravdu drží celý den a jen maličko mi tmavší odstín mizel z vnitřní části rtů. Pak stačilo dodat průhlednou druhou vrstvu a rty byly zase pěkně sjednocené. Jediný, ale velmi malý mínus přijde ve chvíli, kdy chcete zůstat jen u matného finiše. Potom je rtěnka trochu vysušující, takže ji doporučuji přihodit do kabelky a občas druhou částí přetřít. Výdrž má ovšem skvělou.

Zvětšovací lesk na rty

Už samo použití lesku rty opticky zvětšuje, s dalšími složkami je pak umí zvětšit ještě o něco víc. Oh My Gloss! Plump má v sobě komplex skořice, kafru a papriky a rty jsou díky němu zase o kousek plnější.

Oblíbené devadesátky jsou znát i z názvu odstínu, který najdete pod čísly 210 1999. Připravte se ale na to, že lesk bude pěkně pálit. Díky tomuto efektu nejspíš dochází ke krátkodobému zvětšení rtů. Lesk je hutný a maličko lepí, ale zůstává na rtech velmi dlouho, takže není potřeba zažívat pálivý moment tak často.

V naší galerii se podívejte se, jak vypadají jednotlivé odstíny na rtech.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články