Dokonalá domácí manikúra krok za krokem: Díky několika trikům ji zvládne skutečně každý

Dokonalá domácí manikúra krok za krokem: Díky několika trikům ji zvládne skutečně každý
Zdroj: Freepik
Oboustranná pomůcka na úpravu nehtové kůžičky. AVON, 89 KčKrém na ruce pro ženy. CHLOÉ, 299 KčHydratační olej na nehty a nehtovou kůžičku pro ženy. MAKEUP REVOLUTION, 146 KčZastřihávač nehtové kůžičky. SALLY HANSEN, 146 Kč+ 5 fotek+ 6 fotek

Nechcete zbytečně utrácet za profesionální manikérky, ale toužíte po dokonale upravených rukách? Ošetřit nehty tak, aby vypadaly jako od profesionála, zvládnete hravě i doma. Stačí se řídit několika pravidly a mít k tomu ty správné pomůcky.

Dana Klementová
Dana Klementová 22. 10. 2022 18:00

Domácí manikúra nemusí představovat pouze otravnou povinnost. Můžete si z této činnosti udělat chvilku pro sebe, která vás bude skutečně bavit. Sedněte si ke stolu se sklenkou něčeho dobrého a dejte se do toho. 

Nepodceňte přípravy

Na začátku si zkontrolujte, že máte všechny potřebné věci náležitě přichystané. A to nejen ty na manikúru. Po ruce mějte i telefon nebo ovladač na televizi. S čerstvě nalakovanými nehty by se vám tyto předměty hledaly těžce. 

Následně zbavte nehty zbytků předchozího laku a všech nečistot. Teprve potom můžete s domácí manikúrou bez obav začít. 

Tvar nehtů a odstranění kůžičky

Nosíte raději kratší nebo delší nehty? Ať tak či tak, důležité je nehty hezky vytvarovat. Pomoci vám v tom mohou kleštičky na nehty a pilník. Pokud máte spíše křehké nehty, dejte přednost skleněným pilníkům. „Každý nehet stříhejte na vícekrát, i když je krátký,“ radí na webu rehabilitace.info manikérka a nehtová designérka Vlasta Smatušíková.

„Při jednorázovém tlaku ostří nehet vyrovná. Jelikož ten je přirozeně oválný, můžete ho neviditelně naštípnout. Prasklina se bude ustavičně zvětšovat, což po pár týdnech budete vnímat jako štěpení. Stříhejte nejprve z jedné strany po střed, pak od středu na druhou stranu. Ideální je stříhat nehet na třikrát až čtyřikrát,“ radí Smatušíková.

Nehtovou kůžičku můžete odstřihnout nůžkami na nehty, ovšem opatrně, jinak vám hrozí poranění. Bezpečnější bude použít kleštičky na nehtovou kůžičku. Pokud však chcete nehtovou kůžičku pouze zatlačit, vyzkoušejte speciální pomůcky na úpravu a zatlačení nehtové kůžičky

Lakování nehtů

Takto připravené nehty stačí již jen nalakovat. Předtím se ujistěte, že máte ruce čisté a suché. Nejprve použijte podkladový lak. Ten chrání nehty před zabarvením. Následně vezměte barevný lak a štěteček přiložte doprostřed lůžka těsně nad kůžičku a táhněte směrem ke špičce nehtu. Následně proces opakujte a rozetřete lak i do stran. 

Vyčkejte, až zcela uschne, a naneste druhou vrstvu. Pokud chcete, aby vám lak vydržel co nejdéle, přetřete ho ještě svrchním lakem

Péče o ruce a nehty

Ať už si nehty lakujete či nikoliv, vždy myslete na to, že je třeba o ně intenzivně pečovat. Obzvláště v zimě během chladnějších měsíců ruce řádně hydratuje hydratačními krémy a nezapomeňte používat ani oleje na nehty. Jen tak budou vaše ruce vypadat skutečně dobře.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články