Ikonické módní kousky: Lodičky se štrasovou sponou ze Sexu ve městě inspirovaly žhavý trend v obouvání

Ikonické módní kousky: Lodičky se štrasovou sponou ze Sexu ve městě inspirovaly žhavý trend v obouvání
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Tak těmito to všechno začalo. A pobláznění modrými jehlami s ozdobou ve tvaru brože stále trvá. Manolo Blahnik, 25 600 KčBrož dominuje také modelu od designéra, jehož jméno nese stejnojmenná značka Jimmy Choo. (20 700 Kč)Návrhářský dům Dolce&Gabbana je svým okázalým stylem proslulý. Také u něj na špičkách střevíčků na čas zakotvila nepřehlédnutelná štrasová ozdoba. 15 490 KčSérii dostupnějších kousků otevírá něžně béžový model značky Aldo s otevřenou patou a nižším podpatkem. (3 290 Kč)+ 9 fotek+ 10 fotek

Královsky modré lodičky se štrasovou sponou a jehlovými podpatky šplhajícími až do nebe si zahrály v jedné z nezapomenutelných scén seriálu Sex ve městě a od té doby jim vedle herečky Sarah Jessiky Parker propadly zástupy žen po celém světě. Nyní jejich více či méně vydařené kopie pronikají do kolekcí dostupných značek, a doma je tak můžete mít i vy.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 24. 03. 2023 08:00

Autor ikonických lodiček, španělský návrhář s českými kořeny Manolo Blahnik, tímto nezapomenutelným saténovým modelem Hangisi způsobil módní revoluci. Alespoň jeden pár jeho dokonale padnoucích a nepřehlédnutelných střevíčků by od té doby chtěla mít v botníku každá z nás. Jejich (s léty takřka neměnná) cena zrcadlící celosvětovou prestiž značky ale byla pro mnoho obdivovatelek nedosažitelnou metou.

Ikonické lodičky v podání běžně dostupných značek

Časy se ale mění. Dříve takřka nedostupné luxusní kousky se stále častěji stávají předlohou pro prodejní hity mnoha globálních značek, aniž by jim někdo jejich veskrze plagiátorské choutky odpíral. A zdá se, že aktuální módní trendy jsou nakloněny právě úžasnému modelu střevíčku, který stál za nejednou pikantní zápletkou kultovního Sexu ve městě.

Ony luxusní boty za desetitisíce, které dříve byly výsadou majetnějších milovnic luxusní módy, totiž ve více či méně zdařilých zpracováních najdete v mnoha aktuálních kolekcích běžně dostupných značek. A některé jdou vzhledu původního modelu Hangisi významně naproti. Skoro se chce říci, že by je laik od originálu nerozeznal. Jak tuto situaci nese autor legendárních střevíčků vyšperkovaných broží, o tom raději nepřemýšlejme a užijme si kouzlo tohoto módního příběhu na vlastní kůži.

Do podnikání v obuvnictví se pustila i sama Parker

Příběh Carrie Bradshaw - postavy, kterou v seriálu ztvárnila Sarah Jessia Parker - a její vášeň pro boty pohltily také samotnou herečku natolik, že se i ona vrhla do navrhování vlastní obuvi. Přizvala na pomoc samotného Manola, založila si značku a její boty slaví úspěch.

Jaké byly začátky její slibné podnikatelské kariéry, s tím se před časem svěřila časopisu Forbes: „Nejtěžší pro mě bylo vůbec začít, protože jsem dlouho nemohla najít obchodního partnera, který by mi seděl. Nechtěla jsem vyrábět boty v Číně za nízké náklady a vysokou prodejní cenu. Chtěla jsem boty, které budu sama nosit a které vydrží.”

Modely SJP by Sarah Jessica Parker tak kompletně vznikají v Evropě. Spíše vyšší pořizovací cena dává tušit, že se jméno věhlasného obuvníka vpisuje i do stylu SJP, se známým jménem ale značku provází i neodmyslitelná image kvalitního módního kousku, který takřka nestárne.

Střevíčky se sponou v mnoha variacích

Patříte k oněm zástupům fanynek, které touží po páru lodiček se štrasovou broží na špičce? Projděte si naši fotogalerii a vyberte si mezi trendy modely inspirovanými slavným návrhářským kouskem, které vás (ve většině případů) nezruinují.

Jak je nosit: Netřeba kombinovat. Lodičky se štrasem jsou samy o sobě šperkem. Carrie sice i v nejnovějším pokračování trháku A jak to bylo dál... razí výrazný eklektický styl, vy však vsaďte na jednoduchost a sáhněte po nich, kdykoliv potřebujete rozzářit jakýkoliv klasický či fádní outfit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články