Jak si v létě užít sukně a šaty bez bolesti? Tření stehen můžete zabránit pomocí těchto 6 triků

Tření stehen v létě
Zdroj: Unsplash
Cyklistické kraťasy. MOHITO, 249 KčCyklistické legíny seamless. ZARA, 299 KčBandaletky béžové. LACEY, 550 KčDvoje šortky biker béžové a černé. H&M, 599 Kč+ 5 fotek+ 6 fotek

Stává se vám, že se vám v létě odřou vnitřní strany stehen během dne, kdy nosíte sukni či šaty? Tento problém má téměř každá žena, která nevlastní širokou mezeru mezi stehny, jakou se pyšní některé modelky. Jak se dá odřeninám předejít a co zafungovalo ženám v redakci? Pár tipů máme.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 18. 07. 2022 09:00

Rtuť na teploměru stoupá a Česko čekají horka nad třicet stupňů. To znamená, že mnoho žen může potkat nepříjemné nadměrné pocení stehen, v jehož důsledku dojde k odřeninám a vyrážkám. Dá se tomu předejít? Máme pár tipů.

Deodorant nejen do podpaží

Pokud na tento problém výrazněji netrpíte, ale občas vás zaskočí, vyzkoušejte tuhý deodorant. Aplikujte ho na vnitřní stehna, která by se tak měla méně potit. Tato rada určitě nebude fungovat s gelovým deodorantem či antiperspirantem ve spreji.

Pocení zastaví i dětský pudr

Abyste zabránila vzniku nechtěných odřenin, můžete zkusit na inkriminovaná místa nanést dětský pudr, ten případně v menším kalíšku také přidat do kabelky a během dne nanést znovu. Zabrání hromadění potu.

Dětské krémy proti opruzeninám či vazelína

Také krémy proti opruzeninám pokožku vyhladí a zabrání nežádoucímu odírání stehen. Velmi dobře funguje vazelína, která rovněž udržuje místo hladké. U obou je ale potřeba nanášet produkt během dne opakovaně, protože jejich účinnost klesá, čím víc se pohybujete a potíte.

Bandaletky

Jedna z nejlepších rad nabádá použít látku, která zamezí dotyku stehen. Na to můžete vyzkoušet speciálně vyvinuté pomůcky, takzvané bandaletky, které připomínají okraje podvazků. Mohou být krajkové, ale i hladké a navléknete je klidně i pod kraťasy. Pokud se ovšem bojíte, že vám nebudou držet na místě, máme pro vás poslední tip přímo z redakce.

Tip od Kristiny z redakce Lifee.cz

"V redakci zastupuji kategorii plus size. Vzhledem k tomu, že nosím velikost XL, mám s odřenými vnitřními stehny velké zkušenosti," poukazuje zástupkyně šéfredaktorky s tím, že letos konečně přišla na nejúčinnější způsob, jak tomu předejít.

"Ráda nosím maxi šaty a nemám doma jediný model, který by byl kratší než pod kolena. Proto se pro mě stalo nejlepší volbou nakoupit si legínové kraťasy, neboli cyklistické šortky, jak uvádí většina obchodů," tvrdí Kristina. Šaty nosí různě barvené, takže si nakoupila i více druhů kraťasů. "Mám doma jak béžové, černé, tak i zářivě růžové a modré, které pod černými šaty neuvidíte. Díky kraťasům navíc cítím větší svobodu, když třeba zavane větřík, nebo se někde posadím a šaty se mi vykasají. Nemůže se mi stát žádná nehoda a hlavně jsem letos neměla odřená stehna ani jednou," libuje si Kristina.

Kraťasy vás také zachrání ve chvíli, kdy už si stehna odřete. Vzhledem k tomu, že je poté potřeba ošetřit pokožku například aloe vera, bude se vám hodit, že se další den stehna o sebe díky látce otírat nebudou. Pár tipů proti odírání stehen najdete i v naší fotogalerii

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články