Za luxusní styl není potřeba utrácet tisíce: Přepych vykouzlí neutrální barvy a decentní knoflíky

Za luxusní styl není potřeba utrácet tisíce: Přepych vykouzlí neutrální barvy a decentní knoflíky
Zdroj: Freepik
V kašmírovém roláku se snoubí hned několik benefitů, je to nadčasový kus, v luxusní krémové barvě a přírodní materiál bude vaše kůže milovat. COS, 160 eurSaténový set košile a kalhot je svůdný i elegantní a rozhodně vypadá luxusně díky dobře zvolené barvě a lesklému materiálu. Zara, set za 1598 KčKrémový plášť je překrásným retro kouskem a must have tohoto podzimu. Svěle vypadá s pletenými šaty i kalhotami do zvonu. H&M, 999 KčKobaltově modré kalhoty do pasu jsou elegantní, krásné i pohodlné. COS, 53 eur+ 6 fotek+ 7 fotek

Existuje pár chytrých triků, díky nimž bude váš outfit vypadat mnohem dráž, uhlazeněji a luxusněji, než jaký ve skutečnosti je. Vybírejte chytře a budete vypadat přepychově navzdory tomu, že nemůžete utrácet desetitisíce.

Radka Franc
Radka Franc 03. 11. 2022 18:00

Pokud nechcete vypadat lacině, byť za oblečení nemůžete utrácet velké peníze, je dobré se držet několika zásad. Těmi nejdůležitějšími je volit neutrální barvy, přírodní materiály a dát si pozor na provedení knoflíků, přezek a aplikací. Pak už jen stačí vykročit do ulic a budete za dámu.

Volte neutrální barvy a monochromatický outfit

Neutrální barvy, jako jsou krémová, béžová či šedá, asociují neokázalý luxus, dobrý vkus a také profesionalitu. Nákup oblečení v neutrálních barvách s velkou jistotou zajistí to, že se vám bude líbit dlouhodobě. Když investujete do módy, držte se neutrálních barev. Tato paleta obstojí ve zkoušce času, a navíc ji můžete dobře ladit s ostatními kousky oblečení v šatníku. Oblečte se v krémové barvě od hlavy k patě a uvidíte, jaký zázrak to udělá s optickým prodloužením postavy.

Malý tip navíc: Ani s nachovou barvou nešlápnete vedle, protože byla v minulosti spojována s královskou hodností a díky tomu je považována za luxusní barvu.

Volte správnou barvu pro materiál oblečení

Možná vás to překvapí, ale je velmi důležité volit správný odstín barvy pro určitou látku. Pokud jde o černou a bílou, jste relativně v bezpečí s jakýmkoliv materiálem. Když jde ale například o spojení levné látky, jako je polyester, a sytě růžové nebo zelené, může se stát, že na látce bude na první pohled vidět její hrubé nekvalitní zpracování. Tyto výrazné barvy snáze prozradí každou nedokonalost.

Malý tip: Pokud volíte levnější kus oblečení, můžete mu rafinovaně přidat hodnotu jen tím, že ho koupíte v krémové, nebo béžové barvě.

Pozor na knoflíky, přezky a aplikace

I knoflíky a další ozdobné detaily mohou prozradit, že váš kousek nepatří mezi kvalitní produkty. Levnější značky zpravidla používají knoflíky se dvěma dírkami místo čtyř, protože je jejich přišívání snadnější a rychlejší. Dalším aspektem je volba materiálu. U luxusních značek jsou použité kovy zpravidla v decentní podobě, kdežto knoflíky a aplikace levnějších značek září a upoutávají pozornost prvoplánovým způsobem. Nutno podotknout, že o tento třpyt a jas rychle přicházejí běžným nošením a záhy vypadají opotřebovaně a lacině.

Malý tip: Vyhněte se všemu plastovému, nebo aspoň plastově vypadajícímu. I knoflíky, které budou simulovat přírodní materiály, váš vzhled pozvednou.

Přírodní materiály jsou vždycky výhra

Je jedno, jestli svůj kousek budete kupovat u malé značky, v řetězci nebo luxusním obchodě, pokud se zaměříte na to koupit si oblečení vyrobené z přírodního materiálu. Mezi ně patří především hedvábí, kašmír, len a vlna. Zvláště mluvíme-li o kašmíru, svetru nebo roláku z tohoto materiálu v přírodní barvě, váš outfit povznese o několik pater.

Jaké další drobnosti pomohou vylepšit váš vzhled? U kalhot a sukní je to třeba vysoký pas. Nehledě na trendy, bokovky nikdy nebudou vypadat elegantně a jen opravdu málokomu lichotí. Hedvábný šátek, a nemusí být značkový, dodá vašemu vzhledu punc nadčasové uhlazenosti. A co teprve ve spojení s lodičkovým výstřihem! A čeho se naopak vyvarovat? Roztrhaných věcí, crop topů a také tepláků a bavlněných legín kamkoliv mimo tělocvičnu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články