Jak vypadat skvěle na fotce? Správný postoj a oblečení kopírující křivky dokážou nahradit i photoshop

uvodni
Zdroj: Freepik
Zásadní je základní postoj. Vždy se narovnejte, stáhněte ramena a hlavu zvedněte a trochu natočte. Pozor na dvojitou bradu, která se při špatném pózování může objevit i u velmi štíhlých žen. Většina z nás má svou „lepší“ stranu tváře, vyzkoušejte u zrcadla, který úhel vám svědčí víc a ten používejte.Jednu nebo obě ruce založíte do pasu. Zdůrazníte tak nejštíhlejší část trupu a případnou přebytečnou látku lehce nahrnete směrem dozadu, takže na kameře nebude vidět. Jednu nohu vysuňte. Silueta bude vypadat delší a štíhlejší.Pokud při pózování sedíte čelem, nohy posuňte tak, aby byly šikmo, budou působit jako delší a štíhlejší. Naopak kolena namířená na objektiv budou vypadat mnohem objemnější. Volte oblečení, které bude lichotivě zvýrazňovat vaše křivky. Ideální je výstřih do V, nebo rozepnutá košile. Opticky tak prodloužíte krk.
Světlé a pastelové barvy dodají tváři světlo a svěžest. 
+ 4 fotky+ 5 fotek

Všechny chceme na fotkách vypadat skvěle, ale jen málokdo ví, jak na to. Prozradíme vám několik tipů, díky kterým nebude váš finální obrázek potřebovat téměř žádné úpravy. Je libo delší nohy, štíhlejší krk, hezky tvarované ruce? Pak se dejte do čtení.

Radka Franc
Radka Franc 23. 11. 2022 08:00

Úspěch fotografie se odvíjí od správného postoje. Vždy se narovnejte, stáhněte ramena a hlavu zvedněte a trochu natočte. Pozor na dvojitou bradu, která se při špatném pózování může objevit i u velmi štíhlých žen. Většina z nás má svou „lepší“ stranu tváře, vyzkoušejte u zrcadla, který úhel vám svědčí víc a ten používejte.

Volte lichotivé oblečení kopírující křivky a výstřihy

Důležité je i to, co máte při focení na sobě. Pokud chcete vypadat štíhlejší, neberte si objemné svetry či bundy, ale naopak oblečení, které podtrhne křivky vašeho těla. Ideální je výstřih do V, nebo rozepnutá košile. Opticky tak prodloužíte krk. Světlé a pastelové barvy dodají tváři světlo a svěžest.

Pro dlouhou štíhlou siluetu ruce v bok a nohu vpřed

Pokud na sobě ve chvíli focení přece jen máte široké či rozevláté oblečení, pomůže vám trik, kdy si jednu nebo obě ruce založíte do pasu. Zdůrazníte tak nejštíhlejší část trupu a látku lehce nahrnete směrem dozadu, takže na kameře nebude vidět. Také nestůjte k objektivu úplně čelem, ale jeden z boků lehce vytočte a jednu nohu vysuňte. Silueta bude vypadat delší a štíhlejší.

Přizvedněte ruce a nestrkejte je do kapes

Pokud se fotíte z boku, ruku, která bude na kameře, lehce přizvedněte, opět pomůže ji dát do pasu, bude tak vypadat štíhlejší. Když budete mít na fotce ruce v kapsách, nezastrkujte do nich celé dlaně. Ruce by vypadaly kratší a prsty dělaly boule. Do kapes proto zastrčte jen palce a ostatní prsty opřete o kapsy zvenčí.

Nohy natočte šikmo a pozor na focení shora a zdola

Pokud při pózování sedíte čelem k objektivu, nohy posuňte tak, aby byly šikmo, budou vypadat delší a štíhlejší. Naopak kolena namířená na objektiv působí mnohem objemněji. Pozor i na další úhly, jako je focení shora, nebo naopak zdola. Focení shora vás opticky zkrátí, focením zespodu si pro změnu přivodíte druhou bradu.

Nakonec jedna univerzální rada. Usmívejte se! Ať už je to lehký úsměv, jenž vaší tváři dodá pozitivní výraz, nebo široký úsměv, který odhalí zuby, vždycky budete vypadat lépe než zachmuřená, ať je váš outfit či postoj sebelepší.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články