Módní trendy na jaro 2023: Balónové rukávy, cargo střih s kapsami i extrémně vysoké platformy

Módní trendy: Jaro 2023 ovládnou balonové rukávy, kapsáče a zářivá barva viva magenta
Zdroj: Profimedia/Koláž Lifee
Anne Hathaway v barvě letošního roku na přehlídce Valentino. Zahalte se do Viva Magenty.Šaty s balonovými rukávy, Isabel Marant, 15 900 KčSako v odstínu Viva Magenta, Max&Co, 7 500 KčJako součást outfitu na přehlídku Valentina měly Anne Hathaway i zpěvačka Ariana DeBose na nohou trendy boty na vysoké platformě. Našli jsme pro vás jednu dostupnou alternativu.+ 17 fotek+ 18 fotek

Zima se ještě nevzdává, pohled z okna ale už trochu jaro připomíná. Je tedy pomalu na čase poohlédnout se po módních kouscích, které představila přehlídková mola významných módních domů a brzy proniknou i do ulic. Všechny velké trendy se vracejí v cyklech, tentokrát však jejich znovuzrození přináší energický a stylově svěží náboj podtržený inovativními a futuristickými kombinacemi.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 01. 03. 2023 08:00

Projděte si společně s námi trendy letošního jara, které vycházejí z módních přehlídek světových značek, jako Chanel, Dior, Miu Miu i Isabel Marant. Nechte se zlákat barevností a oblíbenými květinovými motivy, které k jaru patří.

Viva Magenta

Znáte aktuální barvu roku 2023, kterou každoročně představuje Institut Pantone? Je jí sytě fialovočervený odstín pojmenovaný Viva Magenta. A právě ten je jedním ze středobodů barevných trendů tohoto jara. Samozřejmě vše nestojí jen na něm. Je ale inspirací pro ostatní podobně výrazné odstíny. Zkrátka letos nepřijdou ani milovnice něžných pastelů. Základní poučka pro letošní jaro zní: Nebojte se barev! 

Objem v hlavní roli

Sofistikovaná záplava materiálu ovládla přehlídkové show módních gigantů Dior i Chanel. Topům, blůzám a šatům, ale také kabátkům a bundám dominuje v nadcházející sezoně rozevlátá silueta volánů či nadýchaný tvar balónových a jinak střihově modifikovaných rukávů. Překvapí netradičně propracované modelace džínoviny či kůže, pozadu ale nezůstávají ani lehoučké topy či šaty ze vzdušných tkanin, kterým volánové závoje dodávají éterický náboj a pel romantiky. Všechna ta krása může být navíc podtržena nesmrtelnými a opět oblíbenými květinovými motivy.

Kapsáče trochu jinak

Nosí je Rihanna, Emily Ratajkowski i Hailey Bieber. Objevily se v aktuálních kolekcích Blumarine či Isabel Marant, stejně jako ve street stylu z mnoha světových týdnů módy a rázem si tento známý model kalhot zajistil mocný comeback. Cargo střih s kapsami totiž už dávno není jen pracovním oděvem, v tom nejnovějším pojetí navíc tvoří ideální pár s podpatky, trendy platformami či odlehčenými topy a ryze ženskými doplňky a výsledek dovede patřičně oslnit!

Na vysoké noze

Platforma, kam se podíváš. Ať už je pomocným prvkem k vysokánským jehlám nebo kompletně pohltí podrážky, vždy je nepřehlédnutelná a nezastaví ji žádný dress code. Vysoká podešev nesmírně sluší pantoflím, sandálkům, elegantním lodičkám s páskem kolem kotníku i futuristickým teniskám. Ty představuje v aktuálních kolekcích třeba značka Miu Miu, neodmyslitelně patří k šněrovacím kotníčkovkám Prada a v zářivě barevném provedení dominují doplňkům značky Valentino.

Zalistujte si fotogalerií a inspirujte se, kde si nejnovější trendy jednoduše pořídit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články