Klobouky povýší váš outfit k dokonalosti: Jak je nosí popová královna Madonna?

Klobouky povýší váš outfit k dokonalosti: Jak je nosí popová královna Madonna?
Zdroj: Showpix
Madonna udává v 63 letech trendy nejen v hudbě, ale i v oblékání. Černá kožená čepice z ní dělá sexy policistku, od které by si pouta nechal nasadit každý.Klasický látkový klobouk nemusí být nuda, když stejně jako Madonna vsadíte na kontrastní barvy. Barevné trojúhelníky nás prostě baví.Džíny a bílá košile, to je nesmrtelná kombinace, která je tak zažitá, až může být nudná. Nebojte se bílo-modrou klasiku oživit veselým kloboukem, ať se v davu neztratíte.Háčkované nebo pletené materiály zažívají velký comeback. Dejte zelenou roztomilým háčkovaným čepcům, ideálně v netypických barvách nebo barevných kombinacích.+ 5 fotek+ 6 fotek

Popová ikona Madonna (63) proslula spoluprací s návrhářem Jeanem Paulem Gaultierem a dodnes svým vzhledem ráda provokuje. Redakce Lifee.cz se proto zaměřila na neotřelé pokrývky hlavy, které si zpěvačka oblíbila, a vybrala pro vás ty nejzajímavější kousky, jimiž v poslední době doplnila svůj outfit. Inspirujete se jejím stylem?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 02. 2022 12:00

Klasický vlněný klobouk z vás obratem udělá elegantní dámu, vhodně zvolená čepice zase dokáže omladit a dodat jiskru. Lásku k netypickým pokrývkám hlavy neskrývá ani Madonna, která v posledních letech plní své sociální sítě odvážnými fotkami, na kterých byste jí šedesátku rozhodně nehádali. Klobouky, čepice, nebo dokonce beranice a kukly královna popu prostě miluje. Tyto doplňky rozzáří i tak nudnou kombinaci, jakou je bílé tričko a džíny. A nudu, tu my nechceme!

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna)

Klobouky mohou nosit i dámy menšího vzrůstu

Někteří stylisté zastávají názor, že malé ženy by klobouky či jiné pokrývky hlavy nosit neměly, protože je opticky zmenšují. Při pohledu na pouhých 164 centimetrů vysokou Madonnu se tomu ale nechce věřit. Té je všude plno a nikdo ji nepřehlédne. Pravdou totiž zůstává, že zmenšovat člověka může jen a pouze nízké sebevědomí. Máte-li tedy potřebné charisma a sexappeal a klobouky zvládnete vynést s grácií, nic vám nestojí v cestě.

Vybírejte klobouk podle tvaru obličeje

Pojďme si ale připomenout několik pravidel, jak správnou čepici nebo klobouk vlastně vybírat a nosit. Oválnému obličeji projde téměř cokoliv. Pokud ale nosíte velký klobouk s krempou, doporučuji ho naklonit dozadu, aby krásně rámoval obličej. Majitelé čtvercového nebo kulatého obličeje by zase měli nosit velký klobouk s krempou šikmo," radí v Harpers Bazaaru uznávaný britský kloboučník Harvy Santos.

Hranatý obličej můžete díky pokrývce hlavy velmi snadno zjemnit, a to například peříčky, závojem nebo kloboukem se zaobleným tvarem. Pokud okraj klobouku nakloníte, měl by spočívat na šířku palce nad obočím.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Madonna (@madonna)

K výraznému klobouku minimalistické doplňky

Pokud jste tedy, stejně jako Madonna, našli pokrývku hlavy, která se vám líbí, naplánujte si podle ní celý outfit. Jedná-li se o výrazný kousek, držte své šaty a doplňky v minimalistickém stylu, aby se čepice nebo klobouk dostal do centra pozornosti. Pamatujte také, že se nemusejí přesně barevně shodovat – doplňující odstín v podobném tónu funguje stejně dobře, ne-li dokonce lépe.

A malá rada na závěr - při pohledu do zrcadla se ujistěte, že klobouk nenosí vás, ale vy ten klobouk!

Jaké zajímavé kombinace pokrývek hlavy a outfitů zvolila královna popu Madonna, na to se podívejte v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články