Nenasytný džínový trend roku 2023: Čím více denimových kousků v jednom outfitu, tím lépe

Nenasytný džínový trend roku 2023: Čím více denimových kousků v jednom outfitu, tím lépe
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Unisexový charakter džínoviny otevírá prostor pro vzájemné sladění. Pánská a dámská jarní kolekce C&A nabízí denimovou inspiraci pro obě pohlaví.Komplexní džínový look na jedničku. Hned dvakrát použitá svrchní košile s nakládanými kapsami (999 Kč) i džíny (699 Kč) z kolekce pro jaro 2023 značky Zara názorně představují aktuální denimový trend. Korzetový živůtek nachází uplatnění v nejnovějších stylových kombinacích od základů postavených na džínovině. (Calvin Klein,1 999 Kč)Vedle klasické "džísky" najdeme v nabídce denimových kousků také tzv. shacket čili košilové bundy. Model H&M (899 Kč) s vázačkou a širokými rukávy bez manžet najde uplatnění v elegantních džínových variacích.+ 14 fotek+ 15 fotek

Pokud jde o oblibu džínoviny, na ročním období nezáleží. Její neochvějná pozice atakuje nejvyšší příčky oblíbenosti za všech okolností. Skutečné milovnice denimu si ale v nadcházejících měsících mohou svou modrou lásku užít opravdu na maximum.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 23. 03. 2023 08:00

Nejnovější posedlost denimem totiž dosáhla vrcholu a velí obléci se do něj od hlavy až k patě„Džínovina si v posledních sezónách vybudovala pevnou pozici i mezi základními kousky luxusního šatníku, pro mnoho obchodníků je tak středobodem jejich nabídky,“ prohlásila pro britskou mutaci módního magazínu Vogue Libby Page, ředitelka luxusního virtuálního obchodního domu Net-A-Porter.com.

Ve svých jarních kolekcích představily kompletně džínové modely značky jako Burberry, Givenchy nebo Blumarine už loni na podzim, široký zájem o podobný look pak na sebe nenechal dlouho čekat. Přesněji řečeno, z podzimních přehlídek nyní trend míří do ulic mezi běžné smrtelníky.

V denimových kombinacích je dovoleno prakticky vše

V podstatě nejde o žádnou velkou vědu. Pokud jste se doposud zdráhaly sladit k sobě oblíbené džíny a denimovou košili, už nemusíte. Nyní jsou podobné kombinace naprostým hitem. V cestě za novým stylovým outfitem vám nestojí ani různé odstíny džínoviny, spíš naopak – míchání barev je považováno za přednost.

A ani vrstvení není zapovězeno. Crop top zahalte pod košili nebo naprostou klasiku, džínovou bundu, a klidně noste i všechny tři zmíněné kousky pohromadě. Klasické džíny všech střihů máme ve skříni všechny, aktuálně by v ní ale měly figurovat také džínové šaty či overaly, nezapomeňte ani na znovuobjevený megahit v podobě midi či maxisukně pouzdrového či áčkového střihu. A až se oteplí, na scénu nastoupí minisukně a šortky, paleta možných kombinací tím opět příjemně nabobtná.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ISABEL MARANT (@isabelmarant)

Nebojte se zapojit ani nadčasové džínové kousky

Samozřejmě je vždy na místě disponovat sbírkou základních kousků, které rezonují v každé době. I z nich lze postavit nejnovější hit, kompletní džínový outfit. Čím méně extravagance vložíte do jednotlivých dílů džínové skládačky, tím ušlechtileji dopadne její výsledek.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články