Osobitý módní styl Kate Moss: Od neochvějného minimalismu po dekadenci sedmdesátek

Osobitý módní styl Kate Moss: Od neochvějného minimalismu po dekadenci sedmdesátek
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Kate Moss dokáže vypadat zajímavě i v outfitu, který je černý od hlavy až k patě. Na zajímavosti mu přidávají strukturované kusy - flitry topu a kožený lesk kabelky.Černá kabelka na řetízku je klasika využitelná pro mnoho příležitostí. Calvin Klein, 3253 KčTopem s flitry oživíte každý outfit, i ten celočerný. Whistless, 72 eurČerné široké kalhoty jsou příkladem klasického stylu, nikdy nezestárnou. Zara, 749 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Kate Moss (48), jedna z nejslavnějších modelek devadesátých let a někdejší rebelka, je nezpochybnitelnou módní ikonou, jejíž styl dodnes napodobují ženy a dívky z celého světa. V čem spočívá nezaměnitelné kouzlo a jedinečnost jejích outfitů?

Radka Franc
Radka Franc 21. 10. 2022 08:00

Už jako hubená teenagerka neomylně nacházela a kupovala poklady z druhé ruky. Kašmírové polo svetříky, hedvábné noční košile ze 30. let a předválečné originální modely. Skutečné vintage oblečení, jež má neměnnou kvalitu a nadčasové střihy, které dnes už nenajdete.

Odvaha porušovat pravidla přináší pozornost

Trik, kterým si Kate Moss často zajistí velkou pozornost, je to, že si na sebe vezme pravý opak toho, co se očekává. Krátké šedé šaty na červený koberec, kožené kalhoty a smokingové sako na bál v Metropolitním muzeu, nebo padesátými lety inspirované šaty na hudební ceny.

V oblékání dodržuje několik pravidel. Topy nosí většinou přiléhavé, jde o trik módních návrhářů, díky němuž působí vyšší a oblečení vypadá, jako by bylo ušité přímo pro ni. Drží se neutrální palety barev, jako je černá, šedá a námořnická modrá. Do svého šatníku si vybírá autentické kousky a ne takové, které si na určitou éru nebo styl jen hrají.

Autenticita a mixování stylů udělaly z Kate Moss ikonu

Oblékání pro ni nikdy nebylo o módě a trendech. Díky zálibě ve vintage nakupování se brzy naučila ocenit každý oděv podle jeho osobitých předností. Starožitná hedvábná halenka nebo skvěle sedící vlněný kabát přece nemůžou nic zkazit. Pokud s nějakým kouskem rezonuje, koupí si ho bez ohledu na jeho aktuální „módnost“.

V neposlední řadě musíme zmínit její nevídané nadání pro míchání stylů. Sladí krajkový viktoriánský plášť s džínsy z umělé kůže, punkové kozačky s flitrovými šaty, plesovou róbu a kabát s leopardím vzorem - a vše vypadá skvěle. Porušuje obvyklá pravidla stylu a udává nové trendy, které respektuje celý svět.

Styl Kate Moss následují Zoë Kravitz i Kim Kardashian

Zapomenout nesmíme ani na její festivalový look, který Kate Moss představila roku 2005 v Glastonbury. Tílko a mikro šortky s nízkým pasem či minišaty na tělo ve spojení s legendárními holínkami Hunter a koženou bundou jejího přítele se staly základem looku pro všechny milovnice venkovních tanečních parties od Tomorrowlandu po Coachellu. Její tzv. nahé šaty z roku 1993 už stačily "recyklovat" i takové hvězdy, jako Kim Kardashian a dcera Lennyho Kravitze Zoë.

Módní rada Kate Moss zní: Zaměřte se na to, abyste vypadali skvěle, spíše než na to, abyste se řídili trendy, a nemůžete selhat. Oblečení do módy přichází a zase z ní vychází, ale není to styl. Modelka se vlastním doporučením řídí a díky němu i outfity zachycené před deseti či dvaceti lety vypadají pořád aktuálně.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články