Párty v Karlových Varech: Redaktorky radí, jak se na festivalu vyhnout módnímu faux pas

MFFKV 2022: Redaktorky radí, co si obléci na festival
Zdroj: Lifee.cz
Šéfredaktorka Markéta Behinová oblékla stříbrno-černé blyštivé šaty Uterqüe, jež doplnila růžovým psaníčkem Bree, elegantními botami na vysokém podpatku s otevřenou špičkou a výraznými doplňky. Redaktorka Veronika Nováková dala přednost elegantním bílým šatům od návrhářky Beaty Rajské, přes které oblékla metalického bombera značky Fashion M&M. Jako doplňky zvolila stříbrné psaníčko a šedé baleríny do špičky.Redaktorka Dana Klementová vyrazila do Karlových Varů v černých saténových šatech s tylovým zdobením v horní části z dílny módní návrhářky Martiny Pipkové, které doplnila o zelenou kabelku DKNY. K celému outfitu obula zlaté páskové sandálky na vyšším podpatku. + 27 fotek+ 28 fotek

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech už pomalu klepe na dveře, a tak vám přinášíme několik praktických rad a tipů, jak se na takovou událost obléct. Své zkušenosti vám předají naše redaktorky. Co si s sebou do lázeňského města rozhodně nezapomenout přibalit?

Dana Klementová
Dana Klementová 29. 06. 2022 08:00

Právě startuje KVIFF 2022. Nejvyšší čas projít šatník i módní butiky a patřičně se na tu velkou slávu připravit. Festival ve Varech je výjimečnou událostí, na kterou se sjedou slavné české i zahraniční osobnosti a nemalý zájem má o festival i veřejnost. Od 1. do 9. července se tak můžete v západočeském městě těšit na nabitý společenský program.

A nemluvíme jen o akcích na červeném koberci a filmových projekcích, součástí festivalu jsou i nejrůznější koncerty a klubové párty. "Jednou jsem se ocitla hned po společenské akci v Puppu na house party na Goethově vyhlídce. Neplánované zážitky jsou vždycky ty nejlepší," vypráví Markéta Behinová. Jak ve Varech neudělat módní faux pas a na co si dát pozor? O tom se pro vás rozepsaly redaktorky webu Lifee.cz.

Šéfredaktorka Markéta: V kabelce nosím skládací baleríny

Šéfredaktorka Markéta Behinová jezdí na karlovarský festival pravidelně od roku 2002. "Už moje první návštěva této akce byla nezapomenutelná. Pracovala jsem tenkrát v jedné redakci s moderátorkou Petrou Svobodou a vyslali nás do Varů jako dva novinářské nováčky. Asi jsme tam udělaly občas nějaké faux pas, jelikož o dress codech a dalších pravidlech jsme neměly moc představu, ale o to větší jízda to byla," vzpomíná Markéta.

"Získaly jsme spoustu nových zážitků a kontaktů se známými osobnostmi. Třeba jsme pronásledovaly Vendulu Pizingerovou až k hotelu Imperial, ve kterém byla ubytovaná, abychom s ní udělaly rozhovor. Neodmítla nás, už tenkrát byla neskutečně milá a vlastně trochu rebelka jako my," vybavuje si šéfredaktorka Lifee.cz, která se postupem let otrkala a zjistila, jak to na festivalu chodí. "Dneska vím, že do kufru do Varů patří to nejlepší, co mám v šatníku. Koktejlek, psaníček a lodiček si beru vždy velké množství, abych je pak mohla kombinovat podle chuti a příležitosti," poukazuje.

"Na večerní open-air párty nezapomínám na teplejší alternativu a do kabelky si hážu silonky a přes ruku sako. Další nezbytností je neslíbatelná rtěnka a náplasti na případné puchýře. Pečlivě sleduju předepsaný dress code akce. Není nic horšího, než přijít nevhodně oblečená," dodává Markéta.

Čemu je naopak podle ní dobré popustit uzdu, jsou barevnost a fantazie. MFFKV je ideální příležitostí pro vynesení extravagantního modelu. A nemusíte se obávat, že byste přitom byla středem pozornosti. Slavné krásky se totiž předhánějí, která bude mít větší rozparek, hlubší výstřih či výraznější líčení. "Můj nejoblíbenější dress code je Cocktail chic, jehož základem jsou koktejlky, ale můžete k outfitu přistoupit kreativněji a doplnit ho něčím výstředním. A jedna vychytávka na závěr – na akce, u kterých předpokládám, že se protáhnou do noci, si nosím v kabelce skládací baleríny. V určitou hodinu už je celkem jedno, co máte na nohou, a za mě je to lepší varianta, než se vracet nad ránem do hotelu naboso," uzavírá s lišáckým úsměvem Markéta.

Redaktorka Veronika: Špatné boty rovná se špatný večer

Redaktorka celebrit Veronika Nováková má Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech spojený s krásnými róbami, večírky a filmovými hvězdami, které se v lázeňském městě zdají být mnohem přátelštější a uvolněnější než v průběhu roku. Letos pojede na festival už podesáté.

"Večírky v Karlových Varech pro mě bývají o složité přípravě šatů, bot a doplňků, dále nezbytné návštěvě kadeřníka a vizážisty. Když balím kufr, přemýšlím, které kousky spolu ladí a jak co nejefektivněji využít místo. Ideální je, když mohu například jednu zajímavou sukni použít v kombinaci s více halenkami," poukazuje Veronika. Stejné pravidlo u ní platí i pro boty. "Boty jsou velké téma, protože jako novinářka jsem neustále v poklusu mezi hotelem Thermal a Grandhotelem Pupp. A to si potom rozmyslíte, zda nazouvat krásné lodičky na vysokém podpatku. Puchýře se objevují už druhý den, nemluvě o tom, že v závěru festivalu můžete takové botky rovnou vyhodit. Naučila jsem se proto sázet na balerínky s uzavřenou špičkou, nejlépe protáhlejšího tvaru, protože ten opticky prodlužuje nohy," osvětluje Veronika.

"V barvách jsem konzervativní a jak už bylo řečeno, praktická. Nic nemůžete zkazit, když sbalíte jedny boty v odstínu nude, tedy pleťové barvě, a jedny klasické černé. Není čas na hrdinství. Přes den, na neformálnější akci, nikoho neurazí obyčejné tenisky. Za ty roky jsem se naučila si festival raději užít, než každý večírek protrpět v botách, které tlačí, nebo v šatech, které musíte neustále kontrolovat. Mám jednoduché pravidlo - špatné boty rovná se špatný večer. A to snad nikdo nechce," uzavírá Veronika.

Redaktorka Dana: Komfort je pro mě základ

Ať už se módní redaktorka Dana Klementová chystá na jakoukoliv akci, vždy dává přednost komfortu. "Zastávám názor, že pouze žena, která se cítí skvěle, může vypadat skvěle. Když tedy vyrážím na nějakou výjimečnou společenskou událost, která si žádá boty na vyšším podpatku, pečlivě zvažuji, které si vezmu. Ne všechny totiž musejí být nutně nepohodlné," podělila se o své zkušenosti Dana.

"V ideálním případě navíc volím gelové vložky do lodiček, které komfort boty ještě zvyšují. Co se šatů týče, i tady jsem spíše praktik. Dávám přednost takovým střihům, ve kterých se já sama cítím pohodlně, zbytečně moc toho neodhalují a nemusím si hlídat každé deko," dodává.

Inspiraci na to, co si obléct na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech, najdete v naší fotogalerii. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články