Jak pečovat o vlasy během léta? Čeští kadeřníci pro vás mají tipy, jak předejít jejich zničení

Jak pečovat o vlasy během léta? Čeští kadeřníci pro vás mají tipy, jak předejít jejich zničení
Zdroj: Se souhlasem Franck Provost/Koláž Lifee.cz
Šampon na vlasy vystavené slunečnímu záření. Goldwell Dualsenses, 281 KčHydratační šampon na vlasy. Wella Professionals, 339 KčOlej pro posílení, ochranu a výživu vlasů. Wella Professionals, 291 KčVyživující vlasový olej s obsahem arganového oleje. L´Oreal Professionnel, 442 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Léto se blíží a s ním i čas letních dovolených u moře. Jak během nich pečovat o vlasy tak, aby i po návratu domů byly krásné, a především zdravé? Na to se web Lifee.cz zeptal předních českých kadeřníků.

Dana Klementová
Dana Klementová 02. 06. 2022 09:00

Jen pravidelné mytí rozhodně nestačí. Jakou péči bychom během léta měli dopřávat svým vlasům, aby je vnější vlivy, jako chlor, slaná voda či sluneční paprsky, zbytečně nevysoušely a neničily?

Připravte vlasy na blížící se léto

Vlasy bývají po zimě většinou zesláblé a žádají si před létem zásah profesionála. Ideální je, pokud navštívíte svého kadeřníka, který vašim vlasům poskytne hloubkovou péči na míru. Rovněž si před létem můžete nechat zastřihnout suché a lámající se konečky

„Kvalitní péči byste svým vlasům měli dopřávat celý rok. S blížícím se létem ji pak můžete doplnit o UV ochranu, vyživující masky a hloubkové čištění, které doporučuji provádět v kadeřnických salonech spolu s kolagenovou maskou,“ prozradil webu Lifee.cz kadeřník Michal Zapoměl. 

Péče o vlasy během dovolené u moře

Stejně jako chráníte před nežádoucími vlivy slunce pokožku, byste měli chránit i své vlasy. Skvěle vám k tomu poslouží speciální letní vlasová péče, s jejímž výběrem vám poradí váš kadeřník. „Určitě je dobré vlasy nezatěžovat zbytečnými melíry, a naopak začít používat letní řadu na ochranu vlasů před sluncem, nechal se slyšet Lukáš Klucký, kadeřník a zakladatel salonu Hairtrend.

Pokud tedy letos plánujete vyrazit k moři, péči o svou hřívu nepodceňujte. „Po každém koupání v moři či bazénu opláchněte vlasy čistou vodou. Dále je každý den umyjte kvalitním čisticím šamponem, díky kterému budou všechny další nanesené přípravky moci lépe pronikat do struktury vlasů. Nezapomeňte si s sebou na dovolenou přibalit ani kvalitní vlasovou masku, kterou používejte každé druhé mytí. Optimální jsou ty na hydratační bázi,“ dodává Zapoměl s tím, že čištění a následná výživa vlasů představuje během léta naprostý základ. 

Must-have vlasová kosmetika na letní dovolenou

Hydratační šampon, který důkladně vymyje sůl, písek i chlor, hydratační kondicionér, extra pečující hloubkovou masku, vyživující olejíček a ochranný sprej s UV filtrem. Jaké další přípravky vlasové kosmetiky byste si neměli zapomenout přibalit?

„Určitě bych svým klientům doporučil, aby si na léto pořídili celou letní řadu profesionální vlasové kosmetiky, například od Wella Professionals. Ta by měla obsahovat šampon, kondicionér, masku a olej s UV ochranou, aby byly vlasy plně chráněné před poškozením. Bez ochrany se totiž již za 15 minut začnou pálit vlasové vazby a vlasy se začínají lámat, poukazuje Lukáš Klucký a upozorňuje, že slunce může naše vlasy poškodit skutečně během chvíle. 

Pokud se vám navíc během léta vlasy více mastí, zvažte pořízení suchého šamponu, díky kterému budou vypadat svěže kdykoliv a kdekoliv. Určitě nezapomínejte ani na pokrývku hlavy, která nejenže chrání vlasy, ale především také pokožku hlavy. 

Další produkty letní vlasové kosmetiky si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články