Posedlost jedinou barvou je in: Monochromatický look si hraje s odstíny, materiály a nemusí být jen neutrální

Posedlost jedinou barvou je in: Monochromatický look si hraje s odstíny, materiály a nemusí být jen neutrální
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Oficiálně patří mezi top barvy roku. Rudá a její do puntíku monochromatický styl. (C&A)Na detailech záleží. Šperky či brož dovedou modelu dodat dynamiku. (C&A)Nezdráhejte se vyrukovat se svými dosud zanedbávanými oblíbenými barvami. Trend barevně celistvých modelů vítá do svých řad milovanou i zatracovanou fialovou! A jak jí to sluší na lněném saku C&A za 1 798 Kč.Perfektní pár tvoří se stejně zbarvenými kalhotami. (C&A, 1 298 Kč)+ 8 fotek+ 9 fotek

Minimální úsilí, maximální efekt. Obléci se kompletně do jedné barvy vyžaduje odvahu a také trochu disciplíny při volbě výsledné kombinace, zato však garantuje famózní úspěch. Osvojte si umění neplýtvat barvami a najděte si svou jarní favoritku.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 03. 2023 18:00

Od dětství milujete fialovou, červenou nebo lila a máte pocit, že jste jejich potenciál dosud naplno nevyužily? Můžete jásat. Posedlost jedinou barvou je právě in. A právě tyto odstíny patří k nejvýraznějším reprezentantům nastupujícího trendu do detailu vyladěných monochromatických outfitů. Překvapí vás i vlna limetkových tónů či jindy zatracované oranžové. Kdo by do těchto zářivých barev kdy řekl, že si osvojí elegantní look a v ničem si nezadají s decentnějšími odstíny?

Neutrální tóny nezatracujte, fungují stejně skvěle jako pestré barvy

Povinnost zářit ale není jediný a nutný parametr, monochromatický look můžete dokonale vyladit také z neutrálních barev a rozhodně neopustíte módní diktát. Inspirovat vás mohou například přehlídky Miu Miu. Tvořit outfit založený na neustále oblíbených tónech béžové, černé, šedé či bílé není náročné ani pro méně odvážné. Drobnou výzvou může být momentální obliba hnědých, skořicových či pastelových odstínů zemitých barev, s trochou fantazie ale vznikne i z více drobně odlišných odstínů skvělý model tón v tónu.

Čím zářivější kalhotový kostým, tím lépe

Hlavní linii jednobarevného trendu vytyčují jarním variantám znovu oblíbené kostýmkové sety inspirované pánskými obleky. Kalhotový kostým, sukně s blejzrem v totožné barvě, ale i overaly a šaty doplněné o sako či vestu. Možností, jak si vystavět nejoblíbenější look sezóny, máte dostatek.

Jde to i bez elegance

Způsobů, jak si užít jednobarevný model, přestože nefandíte sakům či elegantním kalhotám, najdete dostatek. Nezdráhejte se zapojit oblíbený svetr – míchání různých struktur textilií je při tvorbě monochromatického efektu vřele doporučováno. Kompletní look sportovnějšího charakteru topu a kalhot dolaďte stejně barevnými doplňky včetně kabelky a bot. A nezapomeňte ani na denim. Ten je momentálně protežován jako trendy materiál, do kterého se lze obléci od topu po střevíčky.

Hra s texturou

Na první pohled je zřejmé, že maximální potenciál jednobarevných outfitů vynikne především v provedení bez vzorů a příliš složitých detailů. Zajímavou variantu ale získáte zapojením metalických prvků, flitrů nebo broušené kůže či semiše. Modely sestavené z texturovaných či třpytivých materiálů odhalí hloubku daného tónu, a navíc prověří vaši schopnost kombinovat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články