Rafinované módní tipy, jak opticky zmenšit příliš velké pozadí. Umí to i komička Rebel Willson

Rebel Willson
Zdroj: Showpix.cz/koláž Lifee.cz
Halenkový kabátek, 449 KčSvetr s velkým výstřihem, 479 Kč.Dlouhý kardigan, 599 Kč.Šaty s dlouhým rukávem, 899 Kč.+ 4 fotky+ 5 fotek

Přibrala jste po porodu nebo věkem pár kilo a ne a ne je shodit? Tak to se asi snažíte svoje nedostatky všemožně zamaskovat. Své o tomto nerovném souboji vědí i skutečné hvězdy. Například skvělá australská komička Rebel Wilson, než díky tvrdému drilu nedávno zhubla, maskovala svoje pozadí perfektně vybranými a překvapivě výraznými outfity. Můžeme se od ní ledacos přiučit.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 15. 10. 2020 10:00

Neslibujeme zázraky, ty dokážete jenom pravidelným cvičením a vyváženou stravou. Ale dřív, než se výsledky dostaví, můžete si pěkných pár kilo sundat dolů. Stačí jenom správně vybraná barevnost, střih a materiál. Optika totiž dokáže hotové divy.

Když je žena „podstatná“

Budete se divit, ale muži mají stále rádi, když jsme tam dole trochu víc oblejší. To se v nich probouzí jejich prapředek, který hleděl na zachování rodu. Žena s širokou pánví byla totiž zárukou plodnosti.

Dnešní úhel pohledu je naštěstí jiný, a my víme, že každá žena je krásná a žádná velikost není mimo, pokud nás přímo zdravotně neovlivňuje. Jde jen o to, najít si svůj styl, protože je už dlouho známo, že se neoblékáme až tak kvůli svému okolí, ale víc pro sebe a svůj dobrý pocit.

Dobrý střih je základ

Nenechte si namluvit, že jestliže nosíte velikost několik XL, nutně se musíte zahalit do plandavých hábitů. Je to přesně naopak, vlající metry látky ještě víc upozorní na nedostatky, respektive přebytky. Ale ani se nesnažte za každou cenu nasoukat do blůzky o dvě čísla menší. Zaručeně vás bude škrtit a nebudete se cítit komfortně.

Správná cesta, která vás uspokojí, je dobře zvolená velikost a kvalitní střih, který neškrtí, neobepíná, ale ani neplandá.

Ať je na co se kouknout

Měla byste si být vědomá svých předností. Máte krásný plný dekolt anebo štíhlé kotníky? Tak ven s nimi, ať je vidět to, co máte, a ostatní už se spíš přehlédne.

Také je dobré kombinovat barevnost. Například pro širší boky oblékněte úzkou sukni nebo kalhoty tmavší barvy a blůzku volte světlejší. Nebojte se ani vzorů, slušet vám budou ale spíš větší dekory.

Vrstvy fungují

K úzkým kalhotám nebo sukni spolehlivě funguje větší rozevlátá halenka s délkou těsně pod zadeček. Přes ni můžete ještě obléknout rovnou vestu anebo kardigan dosahující ke kolenům. Dvě vrstvy ale stačí. Třetí by zbytečně přidávala další objem.

Vertikální pohled

Přemýšlejte o tom, jakým směrem povede pohled vašeho protějšku, a přimějte ho fíglem, aby postupoval odshora dolů nebo nahoru, ale nikdy ne zprava doleva či opačně. Nemusí to být jenom proužky, ale skvěle funguje už zmíněný dlouhý rozepnutý svetr anebo ještě lépe dominantní závěs na krku. Dlouhá ozdoba končící až těsně nad pasem udělá lepší službu než výrazný pásek.

Kvalita jistí úspěch

To platí ovšem pro všechny typy postavy. Levné svetříky a sukénky nechte mladým děvčatům, která si dvakrát za sezonu kompletně vymění šatník. My spíš vsadíme na perfektní materiál a kvalitní zpracování, které nám dokonale sedne a nemačká se.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články