Řasenky a gely na obočí: Dodají vám šmrnc a působí přirozeně. Jaký odstín ideálně zvolit?

Řasenky a gely na obočí: Dodají vám šmrnc a působí přirozeně. Jaký odstín ideálně zvolit?
Zdroj: Freepik
Bezbarvý fixační gel na obočí. Benefit, 342 KčŘasenka na obočí obsahující 90 % složek přírodního původu. DIOR, 919 KčŘasenka na obočí s kuželovým kartáčkem. TOM FORD, 1329 KčŘasenka na obočí s avokádovým olejem. REVOLUTION, 179 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Zatímco v předchozích letech bylo hitem husté a výrazné obočí, letos je všechno jinak a prim bude hrát především přirozenost. Pokud tedy nechcete obočí nikterak zásadně upravovat, ale pouze mu hodláte dodat tvar a zafixovat ho, vsaďte na řasenky na obočí. Jaký odstín vybrat?

Dana Klementová
Dana Klementová 10. 06. 2022 08:00

Obočí dodá výraz celému obličeji a krásně podtrhne líčení. A i když letos není žádné razantní zvýrazňování obočí žádané, na jeho úpravu byste neměli zapomínat. 

Řasenky pro perfektně vypadající obočí

Řasenky a gely na obočí mají tu výhodu, že většinou mívají lehkou strukturu, a tak působí skutečně přirozeně. Pouze dodají obočí tvar, zafixují ho, pomohou doladit nedokonalosti a nesouměrnosti a lehce ho zvýrazní. 

Oproti tužkám na obočí se s řasenkami či gely velmi jednoduše pracuje a jejich aplikaci zvládne opravdu každý. Stačí pouze pár tahů a máte hotovo.

Řasenka versus gel na obočí

Pokud máte dostatečně husté a tmavé obočí, sáhněte spíše po gelu, který ho zafixuje, ale nikterak nezmění jeho barvu. Jestliže máte naopak světlejší obočí, které je třeba maličko zvýraznit, řasenka na obočí ve vhodném odstínu bude tou nejlepší volbou. 

Odstín řasenky volte vždy o trochu světlejší, než je přirozený odstín vašeho obočí. Řasenku tak můžete jednoduše vrstvit, ale výsledek bude stále vypadat přirozeně. Tmavší řasenky na obočí by měly používat výhradně ženy se skutečně tmavým až černým obočím. 

10 oblíbených řasenek a gelů na obočí si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články