Saténové slip dress: Šaty, které proslavila Elizabeth Taylor, už dávno nepatří jen do ložnice

Slipové šaty můžete nosit mnoha způsoby.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Módu slipových šatů tak trochu mimoděk odstartovala Elizabeth Taylor, která v nich vyvolala senzaci ve filmu Kočka na rozpálené plechové střeše z roku 1958.Klasické slipové mini šaty. H&M, 899 KčSlipové midi šaty Gina Tricot, 554 KčDlouhé modré šaty s rozparkem. Trendyol, 679 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Nic nevystihuje kouzlo 90. let lépe než slip dress, šaty, které tak trochu připomínají noční košilku nebo kombiné. Nejstylovější ženy světa prosazují tento trend po desetiletí. A díky snadnému nošení a svůdnosti se slipové šaty staly skutečnou módní klasikou. Jsou nejen skvělou volbou na oslavu Silvestra, nebo jinou párty, ale dají se kombinovat i s oblečením na běžný den.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 29. 12. 2022 08:00

Módu slipových šatů tak trochu mimoděk odstartovala Elizabeth Taylor, která v nich vyvolala senzaci ve filmu Kočka na rozpálené plechové střeše z roku 1958. Tento trend se ovšem plně prosadil až na konci 20. století, kdy se slipové šaty staly módním hitem, a nikoli jen slušivým spodním prádlem.

Minimalistické šaty pro všechny, kteří chtějí udělat velký dojem, jsou šité z hedvábí nebo saténu, drží je tenká špagetová ramínka a mají šikmý střih. Zatímco 90. léta upřednostňovala slipové šaty v midi délce, 21. století si hraje se všemi délkami bez rozdílu.

Perfektní balanc mezi jednoduchostí a stylem

Tento typ šatů na sobě je měly snad všechny celebrity, včetně královny popu Madonny nebo modelek Naomi Campbell a Kate Moss. Pro tu se poté, co si jako teenagerka oblékla na večírek jejich průhlednou variantu, staly naprosto ikonické. Na červený koberec je nosila celá desetiletí.

Slip dress se dají perfektně kombinovat

Slipové šaty si nejlépe rozumí například s páskovými lodičkami a výraznými šperky. Stejně dobrou volbou může být dražší kabelka nebo psaníčko. Jednoduché šaty nechají krásně vyniknout výraznější doplňky a díky jejich různorodé délce si mezi nimi každá žena najdete ty pravé.

Velmi oblíbené jsou i průhledné nebo kamínky pošité topy, které se nosí přes tento typ šatů. Krásnou ukázku takového spojení jsme mohli vidět na Lily Collins, představitelce hlavní hrdinky v seriálu Emily in Paris.

Saténový model využijete i ve volném čase

Slipové šaty se dají zařadit i do volnočasového šatníku. Vzít si je můžete do kina nebo na procházku po městě. Dnešní móda klade důraz na pohodlí. Kalhoty se rozšiřují, mikiny se zvětšují a konzervativní móda se stává součástí běžného komfortního outfitu.

V létě k sandálkům a v zimě klidně pod péřovou bundu. Slip dress se dnes obvykle nosí přes tričko s dlouhým nebo krátkým rukávem a k tomu tenisky. Chybu neuděláte, ani pokud k nim obujete kotníkové boty a oversized mikinu. Ač se nám mohou tato spojení jevit jako nevkusná, na světových celebritách je můžeme pozorovat neustále.

Jak šaty kombinovat, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články