Svatební trendy roku 2023: Šaty zůstávají bílé, ale novomanželé postupně ustupují od tradic

Svatební trendy roku 2023: Šaty zůstávají bílé, ale novomanželé postupně ustupují od tradic
Zdroj: Profimedia
Letošní trendy v šatech pro nevěsty předznamenala podle magazínu Vogue už loni v listopadu vnučka amerického prezidenta Joe Bidena Naomi, která se vdávala v róbě vzdáleně připomínajících tu, jež na své veselce oblékla monacká kněžna Grace Kelly.Šaty s dlouhým průhledným rukávem a krajkou. Mia Dresses, 2 538 KčSvatební šaty Ferrera, Elody, 27 590 KčŠaty Veronika. Kristýniny šaty, 24 600 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Rok 2022 byl plný svateb vzhledem k tomu, že zamilovaní posouvali termíny kvůli covidu až o dva roky. S veselkami se roztrhl pytel a letos tomu nebude jinak. Podívejme se na trendy, které se pro letošní svatební sezonu chystají.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 21. 02. 2023 09:00

Nevěsty (a trochu i ženichové) nyní přemýšlejí nad svatbou jinak. Snaží se vytvořit svatební den naprosto unikátní,“ uvedla fotografka Minh Cao pro magazín Brides a dodala: „Tyto drobné osobní zásahy mění zážitek z celého dne a to je pro páry velmi hodnotné.“

Svatbu každý pár pojímá jinak, proto se ani trendy nedají přesně specifikovat. „Někdo se rozhodne pro trend udržitelnosti a na svatební hostině nenajdete nic na jedno použití, zatímco jiný pár je například z gastronomického prostředí, dává si záležet na výběru šéfkuchaře a vypracovává detailně promyšlené menu,“ uvádějí pro magazín Brides svatební koordinátorky Sunna Yassin a Mollie Jones. 

Jestli tak něco silně ovládá svatby, je to názor snoubenců. Nevěsty se velmi často odkloňují od toho, co se považuje za typické a chtějí, aby jejich svatba byla jiná. „Setkáváme se s tím, že lidé postupně vyřazují i házení kytice či velké hostiny. Budoucí manželé nyní žádají intimnější svatbu v netradičním prostředí i v netradičním oblečení,“ říkají svatební fotografové Trent Cobb a Dara Kent-Cobb.

Svatební barvou roku 2023 je oranžová

Trendy, které každý rok predikuje oblíbená sociální síť Pinterest, letos vyzdvihují oranžovou barvu. Ta by se měla objevit jak ve svatebních dekoracích, barvách květin, prostírání hostiny, tak například i jako barva šatů pro družičky.

Co se týče nevěst, mohou samozřejmě také zkusit oranžovou, ale bílá je pořád barvou číslo jedna.

Grace Kelly, průhledné látky, peří i dlouhé rukavice

Letošní trendy stran šatů pro nevěsty předznamenala už loni v listopadu Naomi Biden, vnučka amerického prezidenta, která se vdávala v Bílém domě. Právě díky ní budou podle koordinátora její veselky Bryana Rafanelliho mezi nevěstami mimořádně populární dlouhé závoje a čisté nadčasové svatební šaty ve stylu někdejší monacké kněžny Grace Kelly.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený HSH Princess Grace Kelly (@gracedemonaco_)

Stále častěji se na červeném koberci objevují šaty na jedno rameno s asymetrickým výstřihem či zdobené peřím a také dlouhé rukavice, jaké o víkendu oblékla Kate Middleton na předávání cen BAFTA. A právě tímto směrem by se měla ubírat i svatební móda pro nevěsty.

Pokud chcete být mimořádně aktuální, sáhněte po dlouhých rukávech. Ale ne ledajakých! Trendy jsou ty zajímavě nabírané, rozevláté a dokonce i ty, které připomínají kápi či plášť. Pro zvlášť odvážné nevěsty je tu poslední letošní hit, a to průhledné látky či síťovina, která víc odhaluje, než skrývá.

Výběr šatů podřiďte ročnímu období

To je ovšem jen doporučení. Šaty si v první řadě musíte vybírat podle termínu svatby. Pokud bude zima, chce to dlouhý rukáv, abyste si oslavu pořádně užila a nepromarodila líbánky. Trendy průhledná síťka a spousta krajky se dá využít i na již zmíněné rukávy.

Pokud plánujete svatbu na jaro či léto, pak můžete sáhnout po šatech bez ramínek, či těch, která mají ramínka tenká. Velmi sexy působí i hluboké výstřihy či rozparky až ke stehnům. Co frčí i tento rok, jsou dlouhé sukně s tylem, které udělají velkou parádu. Vy se budete cítit jako Popelka, rodičům ukápne slzička a novomanžel už se bude těšit na svatební noc.

Na svatební párty vybírejte pohodlí

Můžeme-li vám dát malou radu, není od věci mít v záloze ještě jedny pohodlnější šaty, které přijdou na řadu, až se budete chtít bavit a nemít strach, že vaši svatební róbu potřísní víno či nějaký zákusek. Navíc se v dlouhé sukni nedá dobře tancovat, a to bude možná přesně to, co budete chtít celý večer dělat. Přece jen je to váš den!

Nechte se inspirovat svatebními šaty v naší galerii.

Zdroje informací:

Womanandhome.com

Vogue.com

Brides.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články