Trendy svatební účesy 2022: V kurzu jsou minimalismus a přirozenost, pozor si dejte na květy

Trendy svatební účesy 2022: V kurzu jsou minimalismus a přirozenost, pozor si dejte na květy
Zdroj: Herminapress
Herečka Martina Babišová si pro focení kolekce účesů nechala své zrzavé vlasy zezadu lehce stáhnout do uvolněného culíku.Herečka Martina Babišová nechala vyniknout výraznou svatební kytici.Herečku Michaelu Pecháčkovou mohou televizní diváci znát ze seriálu ZOO.Dlouhé blonďaté vlasy Michaely Pecháčkové kadeřnice zapletla do působivého copu, který ozdobila živými květinami.+ 13 fotek+ 14 fotek

Kulmované dorty na hlavách, skřipečky ve vlasech a nepřirozené barvy. To vše je dnes minulostí. Svatební sezoně 2022 budou podle kadeřnice z prestižního salonu v centru Prahy vládnout minimalismus a přirozenost. Nevěsty mohou také vsadit na květy ve vlasech, ty však, jak kadeřnice sdělila webu Lifee.cz, mají jedno úskalí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 04. 2022 08:00

„Monstrózní vyčesané účesy jsou už dávno minulostí. Vlasy si nevěsty přejí spíše zaplétat nebo jen lehce zvlnit. Chybět nesmějí ani živé květy," popisuje zručná kadeřnice, která pracuje ve Slovanském domě v Praze. „Ruličky a dorty místo účesu nechme v devadesátých letech. Je pravda, že se je občas podaří někde zahlédnout, ale řekla bych, že je to pořádné faux pas. Čím jemnější a přirozenější je vzhled nevěsty, tím lépe," míní kadeřnice.

Účes by měl ladit s celkovým konceptem svatby

Budoucí novomanželka by měla v první řadě přijít ke svému kadeřníkovi s předstihem a detailně mu popsat své šaty nebo typ šperků. „Teprve potom můžeme přejít ke zkoušce účesu. Ne vždy představa o účesu ladí s šaty," upozorňuje profesionálka.

Zkouška svatebního účesu podle ní žádá více variant, ze kterých nevěsta následně vybírá. Celkový dojem z její vizáže by měl ladit s konceptem svatby. Pokud se rozhodne pro závoj, měla by ho vzít do kadeřnictví s sebou. Do účesu ho můžeme vhodně zakomponovat," radí kadeřnice.

Květy ve vlasech jsou in, ale musejí ladit s kyticí

Make-up ani šperky by neměly narušovat slavnostní okamžik. „Když nevěsta zvolí výrazné visací náušnice, účes vyčešeme nahoru do drdolu, aby hezky vynikly. Ženy si ale na svatbu vybírají spíše subtilní a jemné šperky, například perly nebo diamanty," dodává kadeřnice.

Upozorňuje také na zajímavý fenomén, kterým jsou živé květy ve vlasech. S nimi by nevěsty měly šetřit. „V takovém případě by neměly vynést příliš zdobnou svatební kytici. Je důležité, aby s účesem alespoň jeden z květů ladil, proto doporučuji dívat se na celek s odstupem. Velmi snadno se totiž může stát, že to nevěsta přežene se zdobností. Takže květy ano, ale s mírou a s rozmyslem. Nevěsta by měla být něžná, ne hrát všemi barvami," varuje kadeřnice.

Pro krátké vlasy je ideální příčesek nebo patka

Řešení má také pro ženy, které volí kratší sestřih„Některé nevěsty si vlasy nechávají alespoň trochu dorůst, aby se do nich mohl připnout nějaký ten příčesek," popisuje kadeřnice. „Nicméně pokud jsou vlasy velmi krátké a nelze do nich příčesek vložit, tak sázíme na patku. S tou je možné hezky pracovat – hodit ji na stranu, nebo třeba vyčesat dozadu. Pořád to působí hezkým upraveným dojmem," zdůrazňuje.

Jak to slušelo herečkám, které si roli modelek vyzkoušely během focení kalendáře? Podívejte se do naší fotogalerie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články