Vánoce a Silvestr plné flitrů: V šatech z lesklých materiálů zazáříte jako Gigi a Bella Hadidovy

Který outfit bude ten váš?
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Třpytivé mini šaty. Bershka, 1 199 KčFlitrové šaty s odvážným výstřihem. Erika Fashion, 1 159 KčKrátká třpytivá sukně H&M, 899 KčZelené krátké šaty H&M, 1 299 Kč+ 14 fotek+ 15 fotek

Lesk a třpyt k Vánocům neodmyslitelně patří. Podpatky, flitrované šaty a šampaňské do ruky, to bude idylka letošních svátků. Nechte se inspirovat slavnostními kousky z českých obchodů.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 10. 12. 2022 18:00

Retro, které se zase vrací. Vzpomínám si, že jsem jako malá milovala lesklé červené třásně na babiččině stromku. Už tehdy se začínala projevovat moje fascinace třpytivými předměty a s věkem se to jen zhoršilo. Nic nepřitáhne mou pozornost víc, než módní výlohy plné odlesků. A jak to máte vy?

Retro na stromečku i na módních přehlídkách

Že se módní trendy vrací, můžeme pozorovat už nějakou dobu. Trend flitrů pro příští rok ale asi nejvíce odstartovala kolekce Toma Forda pro jaro/léto 2023 , kde se jediný outfit neobešel bez lesklých materiálů, nášivek a třpytek.

Pokud by vám snad první část přehlídky přišla trochu jako kýč, nadchnout by vás mohlo alespoň oblíbené sesterské duo Bella a Gigi Hadidovy, oblečené v krásných blyštivých šatech. Jejich třpytivé róby byly navíc ozvláštněny gigantickými kruhovými náušnicemi. Perfektní silvestrovský look z jarní kolekce, proč ne?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený TOM FORD (@tomford)

Flitry jsou starší, než byste čekali

Dnes se flitry vyrábí z vinylového plastu. Původně však byly o hodně větší, a navíc ze zlata, nebo jiného drahého kovu. Domníváme se tak díky dochovaným nálezům zlatých penízků v hrobce faraona Tutanchamona, kde flitry z drahého kovu pokrývaly jeho oděv.

Flitrové, tenkrát spíše penízkové oblečení, bylo velmi drahé a symbolizovalo tak významné společenské postavení. Lidé také věřili, že oblečení z mincí provázaných nití odhání zlé duchy. Na začátku 20. století se flitry vyráběly z želatiny, která se v horkých dnech poněkud prekérně rozpouštěla nositelkám přímo na těle. To jim na krátkou chvíli pokazilo reputaci.

Od třpytivého Štědrého dne až k oslnivému Silvestru

Jak lépe přivítat Ježíška v obývacím pokoji, než v něčem, z čeho bude doslova paf? Zatímco ke štědrovečerní tabuli byste mohli zvolit třpytivé šaty v odstínu červené nebo smaragdově zelené, na Silvestra se více hodí zlatá, nebo například fuchsiová. Ta byla mimo jiné zvolená i barvou roku 2023, a to pod vznešeným názvem Viva Magenta. Skvělou volbou budou i kozačky, které vás nejen zahřejí, ale budete v nich také neodolatelně sexy.

Flitrované šaty a hluboký výstřih nejsou úplně váš styl? Ani to není důvod vystavit flitrům stopku. Krásně se dá zkombinovat například třpytivá sukně s klasickým rolákem, nebo oblíbenou halenkou. Krásně bude vypadat i svetřík, kde je flitrů jen pár. Nic se přece nemusí přehánět.

Pro více inspirace můžete nahlédnout do naší fotogalerie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články