Tajemství krásy Andie MacDowell (64): Nevychází ven bez SPF 50 a v životě by nešla spát bez odlíčení

Tajemství krásy Andie MacDowell (64): Nevychází ven bez SPF 50 a v životě by nešla spát bez odlíčení
Zdroj: Profimedia
Andie MacDowell je už 37. rokem tváří známé kosmetické značky. Její pleť je stále svěží, a to díky kvalitní péči.Pro pleť každé ženy je důležité pravidelné čištění nejen od make-upu, ale i ostatních nečistot. Skvělou volbou je čistící balzám od britské značky Elemis. Balení o velikosti 100 g vám poslouží dlouho. Exkluzivně k dostání v Marionnaud za 1 520 Kč.Pro zralou pleť je důležité vybrat správnou kosmetiku. Česká značka Green Idea nabízí účinnou a efektivní pomoc v péči o zralou pokožku s vysokým liftingovým účinkem v hyaluronovém séru s hadím jedem. Cena 398 Kč Age Specialist 55+ od L’Oréal Paris pomáhá redukovat vrásky, zesvětluje tmavé kruhy pod očima a posiluje pleť v okolí očí. Cena 210 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Na letošním předávání Oscarů vysekl herec Hugh Grant poklonu kolegyni Andie McDowell, se kterou si zahrál před téměř 30 lety ve filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb. "Jsme tu, abychom promluvili o tom, jak je důležité používat krémy na obličej. Andie je používá 29 let a vypadá fantasticky, já je nepoužil nikdy a vypadám jako šourek," vtipkoval Grant. Dámy, inspirujte se slavnou herečkou!

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 18. 03. 2023 18:00

Andie MacDowell všichni poznávají podle bohatých kudrnatých vlasů, které poslední dobou nechává šedivět. Co ovšem nenechává zešedivět, je její pleť, o niž se po desetiletí pečlivě stará, a dokonce je od roku 1986 tváří značky L’Oréal Paris. Postupem let ovšem od produktů pro mladistvou pleť přešla k těm, které udržují svěží zralou pokožku.

Andie se udržuje v kondici jógou, turistikou a věří ve vyvážené stravování a péči o sebe sama. Jaké jsou její zásady, co se týče vzhledu?

Herečka nikdy nezapomíná na ochranu před sluncem

„Stárnutí není o tom, že bychom ztráceli na kráse,“ ujišťuje Andie, která nikdy neopustí dům bez ochranného krému nejlépe s padesátkou na obalu. „To byla nejlepší rada od mé maminky - používej ochranný krém. V tomhle byla napřed a díky ní jsem si nezničila pleť,“ uvedla herečka pro W Magazine.

Vždy nanášet vysokou ochranu před slunečním zářením radil MacDowell i její dermatolog. Nezáleží na ročním období, krém s ochranou proti UVA a UVB záření bychom měli mít všechny zařazený v denní rutině hned po nanesení hydratačního krému. Případně si vybrat takový, který v sobě SPF už obsahuje. 

"Vhodné je používání ochrany pokožky proti slunci na jaře a v létě. Samozřejmě, že i v dalších měsících, například při pobytu na horách v zimě, je vhodné aplikovat sluneční ochranu. Doporučuji se řídit podle takzvaného UV indexu, který je dnes součástí předpovědi počasí. Udává, o jakou intenzitu UV záření se v konkrétní den jedná. Pokud se UV index pohybuje na stupni 4 nebo výše, doporučuji sáhnout po ochranném krému. V takovém případě by se totiž pokožka bez ochrany mohla na poledním sluníčku spálit již za 30 minut," uvedla pro Lifee.cz dermatoložka Monika Arenbergerová

Bez odlíčení nejde Andie MacDowell spát

Maminka a dermatolog poučili Andie MacDowell o nutnosti používání ochrany před sluncem a její kosmetička jí dala druhou nejcennější radu v péči o pleť: "Nikdy nechoď spát s make-upem na obličeji." Čištění je pro pleť důležité a nejde jen o ženy vyššího věku, tento zvyk by si měly dívky zažívat od chvíle, kdy začínají používat líčidla. 

"Čištění a odličování, to jsou dva velmi důležité kroky v péči o pleť, na které by žádná žena neměla zapomínat. A samozřejmě UV faktor, právě sluneční záření ovlivňuje předčasné stárnutí a nemělo by se na něj zapomínat," říká Jiří Pantůček z české kosmetické značky Green Idea.

Nejlepší ingredince proti stárnutí pleti

"Pokud jde o účinné produkty proti stárnutí, které skutečně odvedou svou práci, pak lze zmínit všemi známé ingredience, jako je kyselina hyaluronová, retinol či vitamin C. Na základě nejnovějších poznatků z oblasti fytofarmacie a dermatologie nabízí efektivní pomoc i nepříliš známý syntetický hadí jed neboli alternativa botox injekcí či nejsilnější antioxidant Astaxanthin, který působí proti vnějším vlivům prostředí," radí Jiří Pantůček.

Tipy na produkty, které by ženy nejen ve věku začínajícím číslem 5 měly používat, najdete v galerii.

Zdroje informací:

Edition.cnn.com

Wmagazine.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články