Stylové copy a drdoly: Nejžhavější trendy předvedly Rihanna, Megan Fox či Hailey Bieber

Copy a drdoly podle světových celebrit.
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Rihanna a její zapletené copánky, které si nechala v průběhu let udělat již mnohokrát.Megan Fox a cop, které vynesla na Met Gala v roce 2021. Cop se dá zaplést různými způsoby. Třeba i takto po straně hlavy.Móda copů se objevuje i na módních přehlídkách. + 12 fotek+ 13 fotek

Copy a drdoly zažívají v posledních letech obrovský boom. Vídat je můžete nejen u zákaznic prestižních kadeřnických salonů, ale hlavně u celebrit. Jak si tyto účesy správně zaplést? Jak je ozvláštnit, aby působili opravdu moderně, a jaké vychytávky na ně použít?

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 07. 01. 2023 18:00

Ženskost bývá spojována s dlouhými vlasy. Ne vždy je ovšem pohodlné nechat je rozpuštěné. Například při práci nebo cvičení nám mohou značně překážet. A možná právě proto nějaká moudrá žena kdysi vymyslela zapletený cop. Účes připomínající vánočku si ženy pletou už celá staletí a je oblíbený i dnes. V dřívějších dobách nebyly gumičky, na které jsme dnes zvyklé, ale pouze pentle, kterými si ženy zapletený ohon zdobily.

Cop je praktický účes, který se nosí i na červený koberec

Při troše snahy a trpělivosti si ho zvládne každá žena udělat i sama. Na to, jak ho nosit, máme dnes velké množství inspirace, kterou nám přináší jak svět kadeřnických salonů, tak celebrity z červených koberců. Krásný a velmi netradiční cop, který včetně krátké ofinky fascinoval mnoho z nás, předvedla Megan Fox na Met Gala v roce 2021. O vytvoření podobného účesu včetně líčení se pokusila i známá youtuberka Petra Vančurová. Větší počet zapletených copánků měla na sobě několikrát i zpěvačka Rihanna, které opravdu velice sluší.

Použijte tužidlo a vlasy pevně utáhněte

Pokud nechcete, aby z copu vyčuhovaly vlásky, je dobré před zaplétáním použít tužidlo a vlasy pevně utáhnout. Cop se dá plést odspodu hlavy, ale atraktivně vypadá i vyčesaný nahoru. Ten jednoduše vytvoříte tak, že vlasy vyčešete do vysokého culíku a pak z nich upletete cop. Pokud jste si samy cop nikdy nepletly, zkuste poprosit kamarádku nebo partnera. Budete překvapeny, kolik mužů si rádo hraje s vlasy.

Velmi pohodlným a oblíbeným účesem je také drdol

Drdol se dá vytvořit mnoha způsoby. Hladký vykouzlíte za pomoci tupírovacího hřebenu a gelu. Takový účes jsme mohli vidět například na modelce Hailey Bieber nebo herečka Julianne Moore. Zajímavým účesem, který se na celebritách objevuje čím dál častěji, je zvláštní, do výšky postavený drdol, který působí jako krátká anténa. Přesně takový vynesla modelka Winnie Harlow, která se proslavila zejména zvláštní pigmentací kůže. Trpí totiž onemocněním zvaným vitiligo.

Drdol ale nemusí být pouze účesem, ze kterého nevykukuje ani vlásek. Pokud máte sestřihané vlasy, můžete nechat pár pramenů spadlých, jak to nosí herečka Lily Collins, kterou známe z oblíbeného seriálu Emily in Paris.

Pro dokonalý efekt použijte vlasovou vycpávku

Na vytvoření drdolu existují i pomůcky, jako je kadeřnická vycpávka. Ta se prodává ve tvaru kruhu nebo válce zakončeného patentkou. Pokud máte vycpávku ve tvaru válce, navinete na něj vlasy směrem od konečků ke kořínkům a zacvaknete. V případě, že máte kruh, protáhnete jím vlasy a pozvolna je rozprostřete kolem. Na přesný návod se můžete podívat na YouTube.

Jak drdoly nosí známé celebrity a další tipy, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články