Vlasové proměny od českých kadeřníků: Až polovina žen razantních změn po pár dnech lituje

Vlasové proměny od českých kadeřníků: Až polovina žen razantních změn po pár dnech lituje
Zdroj: Se souhlasem Salon Michal Zapoměl
Vlasová proměna v podobě přelivu a vlasové péče pro obnovení a výživu vlasů.Vyhlazující vlasové ošetření pro lesk a hebkost vlasů. Vlasová proměna v podobě micro highlights, střihu a péče. Vlasová proměna není vždy jen o vhodných vlasových produktech, ale především o šikovném kadeřníkovi. + 3 fotky+ 4 fotky

„Žena, která si ostříhá vlasy, je připravena změnit svět,“ prohlásila kdysi francouzská módní návrhářka Coco Chanel. Jak k razantním proměnám účesů přistupují české ženy? Po kterých změnách touží nejčastěji a jak o vlasy pečovat bez ohledu na změnu barvy či střihu? Na to se web Lifee.cz otázal předních českých kadeřníků.

Dana Klementová
Dana Klementová 08. 06. 2022 08:00

Péče o vlasy obnáší mnohem víc než jen pravidelnou návštěvu kadeřníka. Aby vaše hříva působila skutečně oslnivě, je třeba jí dopřávat kvalitní péči po celý rok. Tedy nejen tehdy, když se rozhodnete pro změnu účesu či barvy. 

Až polovina žen lituje, že razantní změnu podstoupila

„Změny účesů jsou velmi ožehavé téma. Ne, že bychom se nesetkávali s prosbou o razantní proměnu, ale za těmito požadavky obvykle stojí velké emoce, které přicházejí a odcházejí, ale vlasy dorůstají skutečně pomalu. Řekl bych, že při razantních změnách tak 50 procent žen začne po pár dnech litovat. Nejčastěji se jedná o stříhání ofin nebo výrazné zkracování," upozorňuje kadeřník Michal Zapoměl.

"I tak ale vlasové proměny dělám moc rád. Je úžasné, jak vlasy dokáží změnit vzhled člověka. Nejraději, a zároveň i nejčastěji, dělám změny barev. Zesvětlení asi ze všeho nejvíc,“ dodal Zapoměl. 

Nezapomínejte o vlasy pečovat

Starost o vlasy rozhodně nekončí tím, že čas od času navštívíte kadeřníka, který je obarví, ostříhá a dopřeje jim profesionální péči. Aby vypadaly skutečně zdravě a oslnivě, je třeba se o ně starat neustále. Obzvláště pak s blížícím se létem. 

Vlasům je třeba dopřávat pravidelnou hydrataci a výživu, nezatěžovat je nekvalitními vlasovými přípravky a pokud je například pravidelně žehlíte či natáčíte, nezapomínejte na produkty pro ochranu vlasů před teplem a dávejte přednost výhradně kvalitním žehličkám a kulmám

„Během léta bych svým klientkám rozhodně doporučoval používat kvalitní vlasové oleje, a to jak na ochranu vlasů před slanou vodou, tak i před UV zářením. Bez ochrany se totiž již za 15 minut začnou pálit vlasové vazby a vlasy se začínají lámat,“ nechal se slyšet kadeřník Lukáš Klucký. Zároveň dodal, že před letní dovolenou by se barvení vlasů spíše vyhnul a dopřál jim naopak hloubkovou výživu

Vlasové proměny od českých kadeřníků

Vlasové proměny nejsou jen příjemným refreshem pro klientku, ale často se jedná i o pastvu pro oči nezúčastněného pozorovatele. V naší fotogalerii si nyní můžete prohlédnout 7 vlasových proměn v režii českých kadeřníků.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články