Vlasové trendy 2023: Nosit se bude mullet, vlčí střih a divoká červená

Vlasové trendy pro rok 2023.
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Punková červená zářila na přehlídce Versace jaro/léto 2023.Herečka a modelka Nana Komatsu na pařížském týdnu módy.V roce 2023 se budou nosit všechny odstíny červené, které se budou shodovat i s barvou roku Viva Magenta. Dokonalou červenou vám udělají v salonu Michal Zapoměl.Kristen Stewart a její střapatý účes na přehlídce Chanel jaro/léto 2023.+ 16 fotek+ 17 fotek

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Často odráží naše sebevědomí a jen málokdo by mohl říct, že mu na účesu nezáleží. V roce 2022 jsme byli svědky toho, jak se vracely výstřelky inspirované 90. léty, o kterých bychom kdykoli předtím tvrdily, že jim je nenávratně konec. Navážeme na tyto trendy i v roce 2023, nebo se vše změní?

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 31. 12. 2022 18:00

Podobně jako v módě se i v účesech snažíme docílit určité nenáročnosti, pohodlí a volnosti, která nám v předchozích letech scházela. Možná se i z určité nostalgie vracíme do doby našeho mládí nebo dětství, která se vždy s odstupem let zdá lepší, než opravdu byla.

Spolu s těmito milými, ač ne zcela objektivními vzpomínkami se vracejí i střapaté účesy, nebo vlasy uhlazené do týlu. Takové účesy jsme mohli pozorovat například při módní přehlídce značky Chanel na jaro/léto 2023.

V novém roce se bude hodně stříhat

Moderní budou převážně středně dlouhé a krátké účesy. Zatímco v minulém roce se mullet objevoval zcela výjimečně, letos očekáváme, že se hojně rozšíří a možná i trochu přetransformuje. Trendy bude i účes zvaný bixie. Jde o spojení bobu a klasického pixie účesu. Moderní bude stále i bob klasický, do jehož kontrastu půjde střih shag, který tvarem připomíná chobotnici.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

"Účesy s výraznými tvary budou v roce 2023 klíčové. Očekávejte širokou škálu krátkých střihů, bobů nebo jednoduše účesů, které fungují s přirozenými kadeřemi a pohybem," říká Robert Eaton, kreativní ředitel salonů Russell Eaton a technický ředitel Wella Professionals.

Pokud budete chtít zůstat u dlouhých vlasů, prozradíme vám, že zásadní bude velký objem a nikdy nestárnoucí lokny. Módní bude například motýlí střih s vlnami vytočenými směrem z obličeje.

Červená barva, silné odlesky a návrat do 90. let

V odstínech, které ovládnou příští rok, vás možná nejvíce překvapí červená barva. Ta byla v jisté míře populární i letos a zatím rozhodně nikam neodchází. Proměnu pocítíme například u blond vlasů, které přecházejí z platinové do žluté a zlaté, která byla populární v 90. letech. U brunetek to bude temně hnědá až černá barva, která by se měla lesknout jako stříbro.

Pokud se nevidíte ani jako blondýnka, ani jako tmavovláska, zlatou střední cestou pro vás bude odstín candlelit brunette, pod kterým si můžete představit světle hnědou barvu s jantarovými odlesky. Na sobě ji měla například herečka Zendaya nebo modelka Hailey Bieber.

Pánským účesům povládnou kudrlinky a vlnky

Pánské účesy, podobně jako ty dámské, ovládne převážně střední délka. Ta u mužů sahá převážně ke krku. Podobně jako minulý rok se budou dále nosit vlnky a kudrliny, kvůli kterým si pánové často nechávají dělat trvalou ondulaci.

Z očí nám ovšem nezmizí ani rovné vlasy hozené na patku, či vyčesané dozadu a vyholené boky. Kontrastem ke střední délce bude i oholená hlava, nebo kratičká, do rovna střižená ofina spolu s účesem zvaným Edgar.

Na trendy účesy pro rok 2023 se můžete podívat do naší fotogalerie.

Zdroj informací:

Whowhatwear.co.uk

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články