3 nejlepší domácí šampony pro různé typy vlasů: Hned budete jako královna krásy

žena, vlasy
Zdroj: Freepik.com

Pokud se doma nudíte a chcete vyzkoušet nové věci, proč nezačít třeba s vytvořením vlastního domácího šamponu? Přinášíme vám levné a jednoduché alternativy, po kterých budou vaše vlasy hydratované a zářivé.

Petra Čermáková
Petra Čermáková 07. 01. 2021 09:00

Došel vám šampon? Mrkněte do spíže. Určitě tam objevíte spoustu produktů, ze kterých se dá vyrobit jeho domácí varianta, která funguje (možná pro někoho překvapivě) stejně dobře jako šampony z obchodu.

Pro všechny typy vlasů: šampon z vajíček

Levnější a jednodušší recept už snad neexistuje. Je to překvapivé, ale bílek a žloutek tvoří ideální kombinaci. Žloutek vlasy krásné vyčistí, po bílku pak budou vlasy hebké a lesklé. Ale pozor, stále se jedná o vajíčko – hůře se tak nanáší, může na vlasech zapáchat a je potřeba jej smývat vlažnou vodou, nikdo nechce na vlasech omeletu.

K výrobě tohoto šamponu stačí rozšlehat vejce, můžete ho smíchat s lžící kokosového rostlinného oleje, citronové šťávy a půlkou lžičky jablečného octa. Po použití vaječného šamponu budou vaše vlasy hebké na dotek a mnohem hydratovanější.

Pro mastné vlasy: jílový šampon a jedlá soda

V závislosti na vašem typu vlasů je jílový prášek také ideální pro efektivní zahájení nových kosmetických návyků a s více než uspokojivými výsledky. Je to dokonalá složka pro mastné vlasy, která vyčistí pokožku hlavy a reguluje produkci tuku nebo mazu. Stručně řečeno, hlína funguje na všechno, včetně vašeho těla.

Pro vytvoření šamponu smíchejte v misce dvě lžíce jílového prášku a 10 kapek éterického oleje z růžového dřeva. Umyjte si vlasy touto směsí a opláchněte teplou vodou. Pokud naopak dáváte přednost použití jedlé sody, je to také skvělá volba pro péči o mastné vlasy. Jedná se o multifunkční přísadu, která se používá na všechny části těla a má mimořádnou mycí sílu. Kromě toho neobsahuje žádné stopy chemických produktů. S těmito recepty buďte ale opatrní. Z dlouhodobého hlediska může jedlá soda dráždit pokožku hlavy, zvláště pokud máte citlivou kůži.

Pro nevýrazné vlasy: medový šampon

Vaše vlasy zkrátka nezáří? Vyzkoušejte medový šampon, který dodá vlasům veškerou energii, kterou potřebují. Tento sladký poklad má dokonce zesvětlující vlastnosti, přidáte-li k němu citron.

Chcete-li vytvořit tento recept, smíchejte v hrnci lžíci medu a tři lžíce vody. Vše zahřívejte, dokud se med zcela nerozpustí ve vodě. Poté naneste tuto směs na vlasy a nechte je asi deset minut odpočívat, opláchněte a je to! Vaše vlasy tak rychle získají lesk a vitalitu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články