Vyzkoušeli jsme domácí masku na ruce: K hebké pokožce stačí jen dvě ingredience ze špajzu

Vyzkoušeli jsme domácí masku na ruce: K hebké pokožce stačí jen dvě ingredience ze špajzu
Zdroj: Lifee/Dana Klementová
Na tuto domácí masku na ruce vám bude stačit olivový olej a med. Pokud nemáte olivový olej, můžete ho nahradit olejem jiným.Následně přidejte do misky jednu lžičku olivového oleje. A jednu lžičku medu. Dobře promíchanou směs aplikujte na ruce a pečlivě vmasírujte. + 2 fotky+ 3 fotky

Ne nadarmo se říká, že upravené ruce jsou tou nejlepší vizitkou každé ženy. A protože chladné podzimní měsíce dávají pokožce pořádně zabrat, rozhodli jsme se v praxi vyzkoušet domácí hydratační masku na ruce. Medový zábal s olivovým olejem má tu výhodu, že je rychlý, snadný a nenákladný. Navíc ho lze připravit ze surovin, které máme všichni doma. Jak náš test dopadl?

Dana Klementová
Dana Klementová 18. 09. 2022 09:00

Podzim je tu a s ním i období suché a popraskané pokožky na rukou. Pokud i vaše pokožka potřebuje notnou dávku hydratace, máme pro vás tip, jak toho dosáhnout. 

Vyzkoušeli jsme medový zábal proti suchým rukám

Protože se potíže suchou pletí se nevyhýbají ani mně, rozhodla jsem se otestovat domácí medový zábal na ruce, který mi přišel snadno realizovatelný a nenákladný. V misce jsem důkladně smíchala lžičku medu se lžičkou olivového oleje, čímž vznikla směs velice příjemné konzistence, která se navíc jemnými krouživými pohyby snadno nanášela. Následně jsem ruce zabalila do mikrotenových sáčků a vložila do ručníku.

Masku jsem nechala působit zhruba 30 minut a pak ruce opláchla vodou. Recept sliboval, že už po první aplikaci budou ruce krásně hydratované a hebké, což mohu jedině potvrdit.

Pokožka rukou zůstala po aplikaci dlouho vláčná

Jelikož olivový olej a med pečují o pokožku skutečně do hloubky, zůstaly mi ruce vláčné poměrně dlouho. Ideální je masku aplikovat i několikrát týdně, protože jedině tak udrží pokožku permanentně sametovou a vyživenou. Čas od času navíc můžete olivový olej vyměnit za arganový či ricinový

Samotný med má pro naši pokožku také mnoho výhod. Urychluje regeneraci kůže, zklidňuje podráždění a pomáhá s hydratací. V konečném důsledku, jakožto silný antioxidant, také bojuje proti projevům stárnutí pokožky. 

Jak celý proces přípravy a nanášení domácí výživné masky rukou probíhal, se můžete podívat v naší fotogalerii. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články