Zásady správného odličování: Opakujte je dvakrát denně a ve dvou fázích

Zásady správného odličování: Opakujte je dvakrát denně a ve dvou fázích
Zdroj: unsplash.com
Odličování je důležitým procesem, na který byste neměla zapomínat. Čistěte pleť, i když chodíte nenalíčená. Vaše pokožka si odpočine a zbavíte ji nečistot, které se během dne na pleti usadily.Nezanedbávejte správný výběr čisticích produktů. Kupujte ty, které jsou na přírodní bázi. Pokud některý z prostředků rychle a dokonale pleť vyčistí, pravděpodobně je v nich velký obsah chemických látek. Vyčistit byste měla také rty. Nezapomeňte je po skončí přejet balzámem, který zabrání nechtěnému vysušování. Čištění pleti by mělo probíhat ráno i večer. Ráno se zbavíte potu a mazu, které se během noci tvořily. Odstraníte také noční krém.+ 1 fotka+ 2 fotky

Odličování je jeden z nejdůležitějších kosmetických procesů, na kterém byste si měla dát velmi záležet. Správné čištění vám zajistí zdravou a krásnou pleť. Tento proces opakujte dvakrát denně – ráno a večer.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 08. 05. 2020 14:00

Večer zbavíte obličej líčení a nečistot, které se na tváři během dne usadily. Odličováním dopřejete kůži odpočinek, proto byste na to neměla zapomínat.

Ráno čištěním smyjete noční krém a pot, který vzniká během noci. Odličujte se i v případě, že chodíte nenamalovaná. Pokud budete tento proces zanedbávat, podporujete tím rychlejší stárnutí pokožky, dřívější tvorbu vrásek a akné.

Uděláte dobře, když budete dodržovat dvoufázové odličování. Určitě to ale s čištěním pleti nepřehánějte. Vaše pokožka bude pak vysušená a odstraníte ochranný film pleti. Při odličování tamponkem na pleť netlačte. Není pravdou, že tím pleť lépe vyčistíte.

Výběr správných přípravků

Důležitou součástí tohoto procesu je výběr vhodných čisticích přípravků. Dbejte na to, aby daný produkt odpovídal vašemu typu pleti a věku. Platí pravidlo, že čím víc daný prostředek odličuje, tím víc chemie v sobě má. Nejlepší jsou tedy výrobky, které fungují na přírodní bázi bez parfemace a alkoholu.

Disponujete-li mastnou či smíšenou pletí, bude pro vás vhodný čisticí gel či pleťová emulze. Tento produkt spolehlivě odstraní make-up, ale také nečistoty, které se během dne na tváři usadily. Mezi přírodní produkty, jež se hodí pro všechny typy pleti, patří odličovací olej. Ten pokožku zklidní a správně vyčistí.

Pleť byste měla odličovat ve dvou fázích. V první odstraníte olejem líčení, ve druhé pleťovým mlékem nečistoty. Pro druhou fázi se hodí pleťová voda, která pokožku dočistí. Vhodné je také pleťové mléko, které je ideální pro suchou pleť, jež potřebuje šetrnější péči. Micelární vodu rozhodně nepoužívejte na denní bázi. Sice nabízí jistotu rychle vyčištěné pokožky, ale pleti nedodá správnou péči. Používejte ji pouze ve výjimečných v případech, zejména když máte větší vrstvu make-upu nebo jste někde na cestách a nemůžete pleti dodat potřebnou péči.

Jak správně odličovat?

Začněte tím, že odstraníte líčení. V tomto kroku bude ideální olej, který odstraní i voděodolnou řasenku. Navíc dodá pleti potřebnou hydrataci. Na očích většinou bývá nejvíce líčení, proto je velmi důkladně vyčistěte.

Po očích přejděte k odlíčení obličeje a rtů. Nezapomeňte na dekolt a krk. Podle toho, jak jsou tampony špinavé, je vyměňujte. Odličujte jemnými krouživými pohyby. A do té doby, dokud nebude tampon úplně čistý.

NA DALŠÍ ZÁSADY SPRÁVNÉHO ODLIČOVÁNÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články