Crop topy trendem jara: Nejen zkrácená trička odhalující bříško, ale i blejzry a bundy pro méně odvážné

Crop topy trendem jara: Nejen zkrácená trička odhalující bříško, ale i blejzry a bundy pro méně odvážné
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Bunda ve zkrácené optice může samostatně suplovat horní díl i bez dalších vrstev. Obzvlášť v setu se sukní stejného vzhledu perfektně zhmotní aktuální look. Primark, 570 KčŽhavý trend pastelově zbarvených kompletů v elegantním duchu crop top či bandeau živůtek vkusně posune mezi ležérní modely. Inspirace na snímku pochází z kolekce Clockhouse pro jaro/léto 2023.Pokud si netroufáte vyrazit jen tak s "holým" pupíkem, je pro vás zkrácený blejzr skvělým kompromisem. Model s fazonou, který září oblíbenou fuchsiovou barvou, najdete v aktuální nabídce řetězce Primark za 650 Kč.Vytvořte svrchní vrstvu z klasické košile. Stačí pod ni obléci zkrácené tričko, tílko či bandeau top jako na snímku z kolekce Clockhouse pro jaro/léto 2023 a máte připravenu perfektní kombinaci k džínám či džínové sukni.+ 11 fotek+ 12 fotek

Zkrácená trička, topy, tílka a dokonce i mikiny či saka. Efekt odhalené kůže zažívá další boom a rozhodně to není poprvé (a ani naposled). Jak je nosit podle nejnovějších módních regulí?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 20. 03. 2023 09:00

Zkrácené topy nejsou novinkou – první vlnu jejich slávy zažil módní svět už v padesátých letech 20. století, legendární styl pin-up si bez sexy horních dílů nelze představit. Jeho vyznavačky ale kvůli přílišnému odhalování kůže často čelily nevraživým pohledům a odsuzování za nestoudnost.

Holý pupík znovu na scéně

Velký návrat zažily titěrné topy a trička od té doby už několikrát, naposledy v druhé dekádě 21. století. Rok 2011 znovu vyšel vstříc vyznavačkám odhaleného bříška a nabídl jim novou vlnu zkrácení v moderním pojetí. A získal si i řadu celebrit. Bez odhaleného pupíku si skoro nedovedeme představit zpěvačku Taylor Swift, z dřívější vlny bezpochyby ani Britney Spears nebo Shakiru.

O pozornost neměl nouzi ani ikonický kousek návrháře Toma Forda z roku 2016. Tzv. breastplate, tedy na míru navržený anatomicky tvarovaný živůtek, který byl k vidění na Zendaye či Gwyneth Paltrow, je designovým zpracováním zkráceného horního dílu a nutno říci, že vskutku novátorským. Odhalit kůži se už delší dobu nebojí ani muži, příklad v podobě Harryho Stylese a jeho osobitého stylu mluví za všechny.

Jaro 2023 podle všeho navrací crop topy doplněné o další zkrácené horní díly rovnou do ulic. Módní trendy aktuálně neprotežují jen klasická trička či tílka, zkrácení zasáhlo i další vrstvy. Sako nebo blejzr končící nad pupíkem může být variantou i pro ty, kdo nehodlají vystavovat odhalené bříško. Poskládejte si outfit kombinovaný s přiléhavým topem či body a fungovat to bude i se šaty.

Tepláková vlna jako pozůstatek covidové pandemie

Místo zkráceného saka můžete zvolit další módní prvek - bundy či mikiny, které nesahají ani k linii pasu. Volný střih i pružný spodní okraj přiléhající k tělu – obě varianty zapadají do ležérní vlny teplákových souprav a dalších dříve volnočasových kreací posunutých do ulic, kterou s největší pravděpodobností spustila nedávná pandemie covidu.

Aktuální diktát velící odhalit bříško možná přeje odvážným, s trochou invence a s kreativním zapojením dalších variant zkrácených modelů si v něm ale najde zalíbení i méně odvážná část módychtivé populace.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články