Akční film Tenkrát v Mexiku: Filmový debut zpěváka Enriqua Iglesiase, Nicolas Cage odmítl roli Sandse

Tenkrát v Mexiku je americko-mexický film režiséra Roberta Rodrigueze z roku 2003. Jde o závěrečný díl trilogie o El Mariachim. Prvními dvěma díly jsou Desperado a El Mariachi.
Zdroj: TV Nova
Tenkrát v Mexiku je americko-mexický film režiséra Roberta Rodrigueze z roku 2003. Jde o závěrečný díl trilogie o El Mariachim. Prvními dvěma díly jsou Desperado a El Mariachi.Sága o mýtickém hrdinovi s kytarou - El Mariachim pokračuje velkolepým akčním filmem Roberta Rodrigueze Kdysi dávno v Mexiku.El Mariachi je poznamenán tragédií a uchýlil se k odloučenému životu v ústraní.Když jej ale zkorumpovaný agent CIA Sands (Johnny Depp) najme k překažení plánu zákeřného bosse Barilla.+ 5 fotek+ 6 fotek

Tenkrát v Mexiku je americko-mexický film režiséra Roberta Rodrigueze z roku 2003. Jde o závěrečný díl trilogie o El Mariachim. Prvními dvěma díly jsou Desperado a El Mariachi. Ve filmu si zahrál i úspěšný zpěvák a čí role musela být upravena, aby herečka stíhala i další zakázky?

Petra Járková
Petra Járková 21. 02. 2020 16:00

Film obsazený hvězdnými herci spatřil světlo světa roku 2003. Hlavní hrdina El Mariachi dostane konečně příležitost se pomstít za smrt své manželky a dcery. Najme ho totiž agent CIA Sands, aby zabil kriminálníka Barillu, který se chystá spáchat atentát na mexického prezidenta. Ten samý muž totiž před lety zabil El Mariachiho rodinu.

Jméno čivavy

Billyho čivava má na obojku jméno Moco, což je odkaz na jméno hlavního padoucha v souvisejícím filmu Mariachi.

Mýtická bytost

Jméno "El Cucuy" je slangovým názvem pro Chupacabras, což je latinskoamerická mýtická bytost, která po nocích vysává krev koz a ovcí z jejich krku.

Jiné názvy

Snímek je znám také pod názvem El Mariachi 3 či Legend of Mexico. Stejně jako děj filmu, tak i natáčení proběhlo v Mexiku.

Odmítnutí Cage

Režisér Robert Rodriguez původně chtěl, aby postavu Sandse ztvárnil Nicolas Cage. Ten ale z důvodů účasti na natáčení snímku Švindlíři odmítl a byl nahrazen.

Zpěvákova první role

Jedná se o filmový debut zpěváka Enriqua Iglesiase v roli El Mariachiho pomocníka je poctou hudebníkovi Rickymu Nelsonovi, který se objevil ve westernu Howarda Hawkse Rio Bravo.

Úpravy v natáčecím plánu

Role Salmy Hayek byla upravena tak, aby mohla pracovat na filmu Frida. O tuto roli totiž nechtěla přijít a režisér musel zvážit, zda mu stojí za změnu natáčecího plánu.

Role pro Tarantina

Role Cucuy byla napsána pro Quentina Tarantina. Ten ale točil film Kill Bill, takže se nemohl natáčení účastnit.

NA SNÍMKY Z FILMU TENKRÁT V MEXIKU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM TENKRÁT V MEXIKU SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 23:35 NA TV NOVA

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články