Zajímavosti o nevěře: Když mají ženy milence, začnou víc utrácet, tvrdí terapeutka

Bizarní zajímavosti o podvádění: Nevěrnou manželku prý odhalí spermie, stanou se z nich “kamikadze”
Zdroj: Unsplash

Věda dokáže přinést zajímavé poznatky i o nevěře. Věděli jste, jak jsou na tom s věrností elegantní a křehké Francouzky? A proč milenec zasáhne do rozpočtu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 06. 2022 11:00

Podvádění se rozhodli podívat na zoubek i výzkumníci z univerzity v Oslu. Začali studovat opice, mořské ježky a kobylky. Že to na první pohled nedává smysl? Jejich závěr byl tento: pokud má samec velká varlata, je velmi pravděpodobné, že mu partnerka bude nevěrná. A protože lidská varlata jsou větší než gorilí, jsme prý nevěrní už od přírody.

Facebook a Francouzi

Sociální síť Facebook má být jako stvořená na úlety. Zároveň díky ní zjistíme, jak pevný máme vztah. Možnost navazovat přátelství a posílání zpráv přímo vybízí ke kontaktu se starými známostmi. A jak se říká, stará láska nerezaví. Ale co se třeba řídit mnohem lepším pořekadlem: dvakrát do stejné řeky nevstoupíš?

Máslo na hlavě mají i Francouzi, světoznámí milovníci. Milování totiž neznamená lásku. Většina mužů a až třetina žen svým partnerům pravidelně zahýbala. Nevěra je podle statistik v této zemi na vzestupu od sedmdesátých let. Veřejně se k psaní erotických zpráv, líbání či styku ale přiznává jen 19 % populace.

Příliš drahý milenec

Oko za oko a facka za románek? Podle jedné anglické studie si deset procent z celkových 38 500 dotazovaných osob myslí, že je zcela v pořádku vrazit nevěrnému partnerovi facku. Ono to má své opodstatnění, protože se s tím může pojit ještě další nepříjemné zjištění.

Záletníci totiž mají mít potřebu více utrácet. „Každý v mé praxi, kdo se dopouští cizoložství, se dopouští finanční nevěry," cituje list USA Today terapeutku Bonnie Eaker Weil. Podle průzkumu víc než třetina z 50 000 žen uvedla, že platí hlavně za kosmetiku a další věci, musí totiž před svým milencem vypadat co nejlépe. Dalších 27 % si prý pořídilo extra kreditní karty, aby mělo po ruce dostatek financí. Hlavně proto, aby se udrželo vše pod pokličkou.

Nechte to na spermiích...

S opravdu zajímavou tezí přišla sexuoložka Lindsey Doe. Spermie prý dokáží poznat, zda je partnerka svému muži věrná. Poukázala na to, že 40 % ejakulátu má být tvořeno takzvanými kamikadzemi, čili spermiemi, jenž mají zabránit tomu, aby ženu oplodnil někdo jiný. Když muž podezřívá svůj protějšek z nevěry, produkuje víc těchto “agresivních” spermií. Rozdíl mezí normální a bojovnou spermií však lze zjistit jen pod mikroskopem...

Zdroj informací: 

Yourtango.com: Testicle Size Matters and 9 More Bizarre Facts About Cheaters 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články