Český film My 2: Lovestory 21. století, třicetiletá žena uteče od svého manžela ke gayovi

MY 2 je český film z roku 2014 s podtitulem „Lovestory pro 21. století“. Natočila jej režisérka jugoslávského původu Slobodanka Radun jako svůj celovečerní filmový debut.
Zdroj: Česká televize
MY 2 je český film z roku 2014 s podtitulem „Lovestory pro 21. století“. Film je komorním příběhem o vztahu dvou nesourodých lidí. Natočila jej režisérka jugoslávského původu Slobodanka Radun jako svůj celovečerní filmový debut.Na scénáři spolupracovala se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.+ 6 fotek+ 7 fotek

Český film s podtitulem Nikdy nevíte, co vám noc přinese natočila režisérka jugoslávského původu Slobodanka Radun jako svůj celovečerní debut. Na scénáři spolupracovala se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.

Petra Járková
Petra Járková 02. 04. 2020 16:00

Komorní příběh o soužití dvou nesourodých lidí, tak by se dal popsat děj českého filmy My 2 v jedné větě. Emě je třicet a už má po krk svého despotického manžela, který ji psychicky týrá. Utíká tedy od něj co to jen jde ke svému kadeřníkovi, Tonymu. Je to sice gay, ale Emě je s ním dobře. Do toho se však přimíchají Emini rodiče, kteří s podivným svazkem absolutně nesouhlasí.

Útěk od manžela

Ema jako Jana Plodková utíká od manžela v podání Jiřího Vyorálka a najednou se ocitne uprostřed noci u svého kadeřníka, kterého si skvěle zahrál Ondřej Nosálek. Zajímavé je, že jej skoro nezná a přesto ji to k němu táhne.

Život s gayem

Postupně se sbližují a přicházejí si na chuť. Jejich přátelství přechází v něco stabilnějšího, důvěrnějšího a hlubšího. Bohužel je však Tony gay a jeho nezřízený životní styl Emu ubíjí. Emini rodiče si přejí, aby se s ním okamžitě rozešla a vrátila se domů.

Zajímavá jména

V zajímavém a originálním snímku si zahrál i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel legendární hudebník Jan P. Muchow a titulní píseň nazpívala dcera zpěvačky Lenky Filipové, která si říká Lenny. Jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis, americký režisér a hudební skladatel.

Úspěchy

Ondřej Nosálek byl nominován na cenu za nejlepší mužský herecký výkon na Cenách české filmové kritiky i na Českém lvu, ale nominace bohužel neproměnil. Snímek byl v červenci 2015 uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v nesoutěžní sekci českých filmových novinek. U příležitosti filmové premiéry vyšel stejnojmenný příběh i knižně.

NA FOTKY Z FILMU MY 2 SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM MY 2 SE PODÍVEJTE DNES VEČER VE 21:55 NA ČT 2.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články