Chyby ve filmu Gympl: Policistka zapisující na vypnutý monitor i prosklené dveře bez skla

Komedie o studentech gymnázia, kteří po nocích malují ilegální graffiti, odkrývá rozpor mezi životními generačními postoji.
Zdroj: Česká televize
Komedie o studentech gymnázia, kteří po nocích malují ilegální graffiti, odkrývá rozpor mezi životními generačními postoji.Také jde o příběh party studentů gymnázia, kteří se věnují malování graffiti. Na pozadí se ale odkrývají problémy mladé generace, konflikt mezi konformitou a naprostou svobodou, odpovědností a životem okamžiku, konflikt mezi školou, která je odcizená realitě, a studenty, kteří chtějí dělat skutečné věci.Hlavními hrdiny je dvojice gymnazistů Petr a Pavla, jejich učitele Tomáše a jeho ženy Aleny.+ 5 fotek+ 6 fotek

Gymnázium, holky, alkohol a graffiti, to je komedie Tomáše Vorla staršího, která odkrývá mezigenerační rozpory a také vztah mezi studenty a školou. Vtipná komedie s Jiřím Mádlem a Tomášem Vorlem v hlavní roli má ale i své nedostatky, na které se díky nám můžete při sledování zaměřit.

Petra Járková
Petra Járková 08. 04. 2020 14:00

Michal, zbohatlický synek, který si myslí, že mu vždy všechno projde, a Petr, syn matky samoživitelky, jsou nejlepší přátelé. Kromě stejné třídy na jednom gymnáziu je spojuje ještě vášeň ke graffiti.

Studenti a graffiti

Ve filmu tak můžete vidět klasický denní život studentů. Studium, ale i lásky a zklamání nebo třeba rodinné trampoty. No a večer se vše promění na vysněný život dvojice kamarádů. Volnost, adrenalin, umění. Graffiti jsou jejich život. A co, že je někdy policajti chytnou...

Ve filmu se však objevuje kromě zdařilých vtípků i několik chyb, které by neměly uniknout oku bystrého diváka.

Neexistující crew

Ve scéně, kde probíhá hodina fyziky, si všimněte, že Petr Kocourek kreslí na lavici nápis RHS Crew, jenže v té době ještě žádná RHS Crew neexistovala. Tu s Michalem založili až později.

Dlouhé vlasy

Jiří Mádl jako Michal v jednom záběru kope školníka, kterého si zahrál sám režisér Tomáš Vorel starší, do rozkroku a má dlouhé vlasy. Zajímavé je, že jinak má celý film vlasy krátké. Musely by mu narůst přes noc. Důvodem je ve skutečnosti to, že scéna byla natáčena dodatečně.

Vypnutý monitor

Vtipná je také scéna, kdy Tomáše Vorla mladšího jako Petra Kocourka vyslýchají policisté. Je za ním totiž vidět policistka píšící na počítači. Ten má ale vypnutý monitor.

Prosklené dveře bez skla

Když jde Michal skládat reparát vstupuje do sborovny prosklenými dveřmi. Když je ale zavírá, žádné sklo tam není.

Chybějící kukátko

Na konci filmu zvoní Petr na byt své přítelkyně. Ta se podívá ven kukátkem. Když ale dveře zavře, kukátko na nich chybí.

NA SNÍMKY Z KOMEDIE GYMPL SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM GYMPL SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 21:10 NA ČT 1

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články