Drama Nevinnost: Do scénáře se zapojili skuteční detektivové, Anna Geislerová získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon

Nevinnost je film Jana Hřebejka. Děj se odehrává v současnosti a hlavní postavou je vážený muž nespravedlivě obviněný ze zneužívání mladých dívek.
Zdroj: TV Nova
Nevinnost je film Jana Hřebejka. Děj se odehrává v současnosti a hlavní postavou je vážený muž nespravedlivě obviněný ze zneužívání mladých dívek. Respektovaný dětský lékař Tomáš, žijící s rodinou v třígenerační luxusní vile v pražské Troji, je obviněn nezletilou pacientkou z pohlavního zneužívání. Ze dne na den je nucen vyměnit dobrou pověst a adresu svého domu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko.Tomáš čelí dívčinu obvinění, ale i dávné zradě, jíž se dopustil na kamarádovi, když mu přebral ženu. + 6 fotek+ 7 fotek

Drama režiséra Jana Hřebejka se odehrává v současnosti a poukazuje na aktuální problém, jenž se stále více šíří. Hlavní postavou je mladý muž, který je nespravedlivě obviněn ze zneužívání mladých dívek. Ze dne na den vymění dobrou pověst za vazební věznici.

Petra Járková
Petra Járková 23. 03. 2020 16:00

Uznávaný lékař, příkladný otec a milující manžel jednoho dne zakusí, jaké to je přijít z minuty na minutu o všechno, co celý život budoval. Je neprávem obviněn ze sexuálního obtěžování. Navíc se ocitne ve vazební věznici, odkud se nevina dokazuje dost těžko.

Významná ocenění

Film získal dvě ceny České filmové kritiky za rok 2011. Hynek Čermák si odnesl cenu za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli a Anna Geislerová cenu za nejlepší ženský výkon v hlavní roli. V anketě Český lev 2011 získal ocenění pro Annu Geislerovou za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli a pro Hynka Čermáka za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Dále byl nominován na nejlepší film, režii, scénář, ženský herecký výkon ve vedlejší roli pro Annu Linhartovou, střih a hudbu; nominován byl také na cenu za nejlepší plakát.

Plakát k filmu

Plakát k filmu vytvořila na režisérovu žádost sestra Anny Geislerové, výtvarnice Lela Geislerová. O hudbu k filmu se postarala mladá ambiciózní zpěvačka a výtvarnice z Ostravy Vladivojna La Chia.

Pomoc detektivů i policistů

Vzhledem k tomu, že velkou část filmu zabírá policejní vyšetřování obviněného lékaře, do scénáře se jako odborní poradci zapojili i skuteční detektivové. Nejvíce jim byl nápomocný šéf pražské kriminálky plukovník Josef Mareš. Ten filmařům radil, jak se vyšetřují nezletilé osoby, jak vypadají výslechové místnosti a spoustu dalších detailů, aby film i v této oblasti působil realisticky.

Zajímavosti o hercích

Luděk Munzar se díky filmu Nevinnost vrátil na plátna kin po téměř čtvrť století. Zato herec Radim Špaček si zahrál pouze ve vystřižené scéně.

NA SNÍMKY Z FILMU NEVINNOST SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články