Snímek Hněv Titánů: Sandály ve filmu jsou boty s namalovanými prsty, navrhnout Krakena trvalo pět měsíců

Snímek Hněv Titánů: Sandály ve filmu jsou boty s namalovanými prsty, navrhnout Krakena trvalo pět měsíců
Zdroj: Warner Bros.
Souboj Titánů je dobrodružný fantasy film z roku 1981, jehož hlavním hrdinou je postava z řecké mytologie Perseus. Režisér Desmond Davis si Harryho Hamlina pro roli Persea vybral sám.Andromeda – štěstí a láska Persea. Aby ji získal, musel projít mnoha zkouškami.Básník a mentor Persea v podání herce Burgesse Mereditha (vlevo).Dalšího poloboha, ale tentokrát ne tak pohledného jako Perseus, si zahrál herec Neil McCarthy. Původně právě on, Kalibos, se měl stát snoubencem Andromedy.+ 7 fotek+ 8 fotek

Dobrodružný fantasy film, remake původního snímku Souboj titánů z roku 1981, kde je hlavním hrdinou Perseus z řecké mytologie. Ten je nevědomky zatažen do intrik Diovy manželky Héry a ostatních bohů. Lítý boj muže proti králům, krále proti bohům a mezi bohy samotnými může zničit celý svět.

Petra Járková
Petra Járková 01. 04. 2020 15:00

Perseus je syn boha vychovaný člověkem, který neuspěl v ochraně své rodiny před bohem podsvětí Hádem. I za cenu ztráty vlastního života se rozhodne Háda zničit dřív než rozpoutá válku na zemi.

Otec dědečkem

Ve filmu je Akrisios Perseovým nevlastním otcem, ale podle řecké mytologie to byl jeho dědeček. Danaé tudíž byla jeho dcerou a ne manželkou.

Pegasos

Další nesrovnalostí je Pegasos, který nežil ve stádech se svými druhy, ale vyskočil společně s obrem Chrysaorem z hrdla mrtvé Medusy. Také v příběhu o Perseovi se nevyskytují styžské čarodějnice ale styžské nymfy.

Žádné sci-fi sandály

Perseus má ve filmu na nohou sandály, jež jsou ve skutečnosti boty Nike trainers, které mají namalované prsty. Klasické sandály by totiž byly vzhledem k náročnosti pohybových aktivit u herců nebezpečné.

Absence Titánů

Jediný Titán, který se ve filmu objeví, je ten v názvu. Kraken byl Hádem stvořen, aby Titány pomohl svrhnout a Medúza byla zakletou kněžkou.

Zděděné rekvizity

Přijde vám, že už jste některé rekvizity někde viděli? Je to možné! Perseův meč, který usekne hlavu Medúze, už používal Paris ve velkofilmu Troja. Kromě toho z tohoto filmu pochází i válečné kostýmy a jiné dobové rekvizity. Jinak byl však film na kostýmy velmi náročný. Tým padesáti lidí jich musel ušít tři tisíce. Šílené to bylo i při líčení herců, na place jich bylo 285 a každý z nich měl svůj specifický make-up a účes. Sice to ve finále dodalo filmu originalitu a lesk, ale vizážisté a kostyméři si sáhli na dno. Na návrhu Krakena se pracovalo neuvěřitelných pět měsíců.

SOUBOJ TITÁNŮ 2 JE REMAKE FILMU Z ROKU 1981. PŘIPOMEŇTE SI PŮVODNÍ FILM VE FOTOGRAFIÍCH::

NA FILM SOUBOJ TITÁNŮ SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články