Fenomén barbershopů: Jak souznít se svým holičem a jaké trendy nás na jaře čekají?

Důležité je i prostředí, zákazník se musí cítit spokojeně
Zdroj: Thomas's Barber Shop
Vousy klidně navoňte kvalitní kolínskouDůležité je i prostředí, zákazník se musí cítit spokojeněV klasických holičstvích se holí břitvouVelmi důležitým kritériem při výběru je čistota+ 3 fotky+ 4 fotky

Všude kolem sebe vidíme muže s krásně upravenými vlasy i vousy. Možná přemýšlíte, jak to onen muž zvládne, když ten váš tak maximálně jednou za čas vytáhne žiletku nebo holicí strojek. Věřte, že odpovědí na vaši otázku je kvalitní barbershop, který si váš protějšek zamiluje. Jak ale vybrat ten nejlepší?

Petra Járková
Petra Járková 18. 03. 2019 14:00

Koho se zeptat, jak vybrat kvalitní barbershop a jak pečovat o vlasy a vousy než toho nejpovolanějšího - mistra v oboru Tomáše Kožíška, který už nějaký ten pátek vlastní jedno z nejkvalitnějších a nejoblíbenějších pánských holičství - Thomas's Barber Shop, kde se holí klasickou břitvou!

Jak si vybrat kvalitní barbershop?

Záplava barbershopů na trhu je vlastně dobrá k tomu, že má zákazník možnost výběru. Rozhodně dejte na doporučení, to je taková jistota, záruka spokojenosti a ověření služby od někoho známého.

Také se zaměřte na lokalitu a prostředí. Kolem holičství by mělo být čisto. Rozhodně není vhodné chodit někam, kde holič vykuřuje venku.

Nutné jsou i sympatie, je velmi důležité, jak holič působí na klienta. Jde v podstatě o velmi intimní službu. Někdy je holič i jakýmsi „psychologem“, lidé si chtějí povídat, svěřovat se a očekávají i rady nebo porozumění.

Také záleží na národnosti nebo velmi dobrých jazykových znalostech. Například anglický zákazník si zakládá na tom, že chodí k Angličanovi. V kvalitním barbershopu by tedy měli být holiči různých národností.

Zcela určitě je důležitá i hygiena. Stav čistoty poznáte lehce, když nakouknete dovnitř a zkontrolujete si, zda mají uklizeno.

Důvodem ke spokojenosti je také přístup ke klientovi, v některých salónech rovnou tykají, tento friendly přístup však nevyhovuje každému klientovi.

Trendy jara 2019

Teď jsou trendy kratší upravené vousy. Dlouhé vousy už jsou na ústupu. Chlapi mají dnes už větší odvahu nosit různé kreativní střihy vousů, například různé vzory nebo vytočené kníry. Také se nosí strniště, které už je v dnešní době hodně tolerované i v práci, společensky přijatelné a akceptované. Dříve to tak nebylo.

Jak se starat o vousy?

Pokožka pod vousy trpí , je to stejné jako s pokožkou hlavy. Stejně jako vlasy, i vousy jsou pohlcovači pachů. Můžete je tedy klidně navonět. Myjte je pravidelně ve sprše. Speciální prostředky nejsou třeba, úplně stačí v normální šampon.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články