Film Volání divočiny s Harrisonem Fordem schytává kritiku. Psa Bucka vytvořily moderní technologie

Film Volání divočiny s Harrisonem Fordem schytává kritiku. Psa Bucka vytvořily moderní technologie
Zdroj: Showpix

Kniha Volání divočiny, kterou na začátku 20. století napsal známý spisovatel Jack London, se stala velmi úspěšnou a dočkala se i několika filmových zpracování. Ta však svou kvalitou nikdy nedosáhla takového úspěchu jako samotný román. Teď se ale na filmová plátna chystá další adaptace v čele se slavným hercem Harrisonem Fordem.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 21. 02. 2020 12:08

Přestože do českých kin film Volání divočiny dorazí až na konci února, už je venku dost informací, které nám o něm ledacos prozradí. Drsného zálesáka Johna Thortona hraje Harrison Ford, ve snímku se objeví také Karen Gillan, Dan Stevens, Omar Sy či Bradley Whitford a režisérem je Chris Sanders.

Velká volnost

Film vypráví příběh psa Bucka, který je hýčkaný svým pánem i rodinou. Jednoho dne jej ale unesou obchodníci se psy, kteří ho prodají do drsné kanadské divočiny, kde vrcholí zlatá horečka na Klondiku. Buck však ukáže svou statečnost, v mrazivých podmínkách přežije, uteče a novou spřízněnou duši najde u dobrodruha a samotáře Johna Thortona, po jehož boku objeví úplně nový život.

Jenže nové filmové zpracování Volání divočiny schytává docela velkou kritiku. Tvůrci se sice drží dějové linky, zároveň si ale dopřávají velkou volnost a snaží se, aby prostředí, které Buck objevuje, nepůsobilo tak drsně.

Umělé a bez napětí!

Nejvíce však bije do očí skutečnost, že Buck je vytvořený na základě moderních technologií počítačem, takže ve skutečnosti se Harrison Ford potuluje drsnou přírodou sám. A kritici namítají, že i když scenérie působí nádherně a film provází krásná hudba, tak to celé působí uměle a filmu chybí napětí.

Pasáž, kdy je Buck zneužívaný a vystrašený v kanadské divočině ještě předtím, než se setká s Johnem Thortonem, je až zbytečně dlouhá. A objevují se i další výtky, takže podle kritiků nové Volání divočiny nestojí za moc velkou pozornost. A co vy, dáte mu šanci?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články