Grace Kellyová se narodila před 90 lety: Měla podobný osud jako princezna Diana

Grace Kellyová byla americká herečka, oceněná cenou filmové akademie a monacká kněžna. V roce 1956 se vdala za monackého knížete Rainiera III..
Zdroj: Profimedia
Grace Kellyová byla americká herečka, oceněná cenou filmové akademie a monacká kněžna. V roce 1956 se vdala za monackého knížete Rainiera III..Její otec byl americký veslař John Brendan „Jack“ Kelly, trojnásobný olympijský vítěz. Matkou byla Margaret Katherine Majer, která vyučovala tělesnou výchovu a stala se první ženskou trenérkou dívčího atletického sboru na Pensylvánské univerzitě.Své jméno obdržela po sestře svého otce, která zemřela jako velmi mladá.Měla celkem tři sourozence: starší sestru Margaret Katherine, staršího bratra Johna Brendana Jr. a mladší sestru Elizabeth Anne. + 6 fotek+ 7 fotek

Ještě předtím, než miliony lidí na celém světě okouzlila princezna Diana či Kate Middleton, byla tu monacká kněžna Grace Kelly. Ta jako mladá herečka okouzlila v padesátých letech diváky ve filmech jako Okno do dvora či Vražda na objednávku.

Petra Járková
Petra Járková 12. 11. 2019 08:00

Opustila Hollywood

Na vrcholu slávy opustila Hollywood a stala se manželkou monackého knížete Rainiera. Měla velkolepou svatbu stejně jako Diana a podobně jako ona také trpěla. Soužilo ji podřizování se manželovi i pravidlům knížecího dvora.

Vězení

Počátkem sedmdesátých let Grace zvažovala, že se rozvede a vrátí se do rodné domoviny. V královském paláci, který měl 235 pokojů, se cítila jako vězeň. Navíc neustále poslouchala o tom, jak ji Rainier podvádí. Manželé neměli mnoho společného. Grace milovala dlouhé procházky, které její muž nenáviděl. Ona zase nesdílela jeho vášeň pro box, střelbu, lyžování a rychlá auta.

Konec kariéry

Jejich manželství se údajně začalo nejvíc hroutit ve chvíli, kdy kněžnu režisér Alfred Hitchcock požádal, aby se po boku Seana Conneryho zhostila role ve filmu Marnie, v němž měla hrát znásilněnou zlodějku. Grace souhlasila, ale palác informovala až později. To v Monaku způsobilo velký rozruch – nesouhlas vyjádřil dokonce i papež. Kelly se musela filmové kariéry vzdát.

Rozvod

Grace měla všeho dost a chtěla se dát rozvést. Záhy si to však rozmyslela, protože zjistila, že podle smlouvy, kterou podepsala před svatbou, by se nemohla po rozvodu starat o své tři děti. S Rainierem poté prý už nesdílela lože, ale na rozdíl od něj mu zůstala věrná.

Neobjasněná smrt

Bylo jí dvaapadesát let, když zahynula při doposud celkem neobjasněné dopravní nehodě. 13. září 1982 se s dcerou Stephanií vracela do Monaka a při průjezdu serpentinami se jejich vůz zřítil ze srázu. Dcera vyvázla s četnými zraněními, Grace zůstala v bezvědomí. Byla převezena do nemocnice, v níž ji druhý den nechal Rainier odpojit od přístrojů. Podle oficiální verze ji před nehodou postihla mrtvice, ale vyrojily se i domněnky, že auto řídila tehdy sedmnáctiletá Stephanie. Tu za volantem údajně viděl jeden ze svědků, Stephanie ale opakovaně přísahala, že se řízení neujala.

NA KRÁSNOU HEREČKU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články