Horor Sinister: Jedna z nejděsivějších scén byla inspirována režisérovým synem. Nápad na film vznikl z noční můry

Sinister
Zdroj: Prima Max
Jak praví staré přísloví: kdo se moc ptá......moc se dozví.Bohužel to ale zasáhne celou rodinu.Začíná boj o holý život.+ 3 fotky+ 4 fotky

Nápad na film může vzniknout i ze snu, ze kterého by se člověk raději hned probudil. A co teprve obsadit do hlavní role osobu, která vlastně nemusí nic předstírat? Film Sinister se rozhodně nemůže řadit do kategorie obyčejných snímků. Byť už jen kvůli tomu, že se nejděsivější scéna natočila dle režisérova syna.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 15. 04. 2020 15:00

Autor detektivních románů Ellison objeví jednoho dne na půdě staré filmové pásky, jenž mají spojitost s tajemnými vraždami, které se kdysi v jeho domě udály. Ellison začne na vlastní pěst pátrat po vrahovi, jenže neví, že se tím, spolu se svou rodinou, dostane do křížku s nadpřirozenou bytostí. Náhle se tak všichni ocitají ve smrtelném nebezpečí.

Na film Sinister se můžete podívat dnes ve 22:15 na Prima Max.

Noční můra

Scénárista C. Robert Cargill prozradil, že za vznikem filmu stojí jeho noční můra, kterou měl po shlédnutí hororu Kruh. I v tomto filmu je totiž středobodem filmová nahrávka, po jejímž shlédnutí se dají do pohybu nevysvětlitelné věci, které končí smrtí, a to přesně za sedm dnů.

Kandidát na prezidenta USA

Postavu šerifa si ve filmu zahrál Fred Thompson, který působil ve funkci senátora za Republikánskou stranu. Tento právník a lobbista také v roce 2008 kandidoval na prezidenta Spojených států.

Spisovatel

Představitel Ellisona, Ethan Hawke, je spisovatelem i v reálném životě. Doposud napsal dvě novely: Hořká krajina a Ash Wednesday (Popeleční středa). První jmenovanou knihu převedl i na stříbrné plátno. Kromě scénáře se ujal také režie.

Nebezpečná scéna

Možná to tak na první pohled nevypadá, ale herci krátkého videa The Pool Party 66, který se v hororu Sinister objeví, zažili při natáčení perné chvilky. Štáb musel být velmi opatrný, když je přivázané k zahradním židlím vtáhl do bazénu. Nikdo raději neriskoval, takže se záběry pořídily hned na první dobrou.

Nejstrašidelnější okamžik

Koho by to nevyděsilo. Křičící dítě lezoucí z kartonové krabice. Tento znepokojivý výstup měl na svědomí Ellisonův syn Trevor. Něco podobného zažil na vlastní kůži i režisér filmu Scott Derrickson. Jeho syn totiž míval často zlé sny (noční můry zřejmě zdědil po svém otci). Sice se neschovával do krabic, ale dokázal na svého otce vyděšeně zírat a křičet, jako by mu šlo o holý život.

NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU SINISTER SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: blog.tubi.tv, moviedetailsfactsandtrivia.wordpress.com

Zdroj fotografií: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články